Goran Kovačić, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice, član Nadzornog odbora Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, te tajnik Košarkaškog kluba Gorica, odlukom Skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora izabran je prije tri godine za člana Nadzornog odbora tog najvišeg športskog tijela u Hrvata.

 

foto: Goran Kovačić
foto: Goran Kovačić

Goran Kovačić je rođen 19. lipnja 1959. u Varaždinu,a diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Bivši je košarkaš /igrao i rukomet i nogomet/, te je od 1971.godine uključen u omladinski pogon KK Radnik, u kojem je aktivno igrao sve do odlaska u vojsku 1983.godine. Nakon povratka, aktivno je uključen u rad Košarkaškog kluba Radnik, te Sportskog društva Polet. Početkom 1991.godine dragovoljno se uključuje u Hrvatsku vojsku, u stvaranje njezinih postrojbi i ustroja. Jedan je od inicijatora stvaranja Sportske satnije pri Zapovjedništvu obrane grada Zagreba. Jedan je od inicijatora i osnivača košarkaške ekipi pri Ministarstvu obrane RH. U razdoblju od 1991.-1993.godine dopredsjednik je Nogometnog kluba Taurus iz Rakitovca, a od 1995.-1998. dopredsjednik je Nogometnog kluba Gradići.

 

Stanovito vrijeme član je Upravnog odbora KK Gorica, a posljednjih pet godina i tajnik velikogoričkog košarkaškog prvoligaša. Još u vrijeme dok nije bio na čelu velikogoričke športske Zajednice, vrlo aktivno sudjeluje u radu Zajednice, a suautor je i edicije Strategije razvoja velikogoričkog športa 2011.-2015., te koordinator izrade akata Zajednice. Kao bivši športaš poimanja športa sežu dalje od matične mu košarke, pa vrlo dobro sagledava problematiku ostalih športova i športskih udruga. Bio je član upravnih tijela mnogih klubova, među posljednjima i član Uprave HNK Gorica.

 

foto: Goran Kovačić
foto: Goran Kovačić

Dobitnik je nagrade za športskog djelatnika Grada Velike Gorice 2006.godine, a dobitnik je više nagrada klubova za promidžbu i razvoj športa na području Velike Gorice i Zagrebačke županije. Jedan je od osnivača Košarkaškog saveza Zagrebačke županije, a aktivno je i naglašeno promovirajući rad s mlađim uzrasnim kategorijama djelovao i pomogao u radu i Nogometnom klubu Turopoljac, Nogometnom klubu Lukavec, Nogometnom klubu Klas…

 

Goran Kovačić je danas iznimno cijenjen u svijetu hrvatskog športa, a naglašeno kvalitetne odnose ima sa Hrvatskim olimpijskim odborom, županijskom športskom Zajednicom, njegovim angažmanom poboljšana je suradnja Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice sa gradovima Rijeka, Osijek, Lepoglava, Varaždin, te svim gradovima Zagrebačke županije.

 

 

SPORTSKA ISKAZNICA

IME I PREZIME: Goran KOVAČIĆ

DATUM/MJESTO ROĐENJA: 19.06.1959., Varaždin

VISINA/TEŽINA: 187cm, 105kg

BRAČNO STANJE: oženjen, sin Denis

ZVANJE: magistar politologije

KLUB: Košarkaški klub Gorica

ŠPORTSKI UZOR: Krešimir Ćosić

ŠPORT BROJ 1, 2, 3: Košarka, nogomet, atletika

ŠPORTAŠ/ICA TUZEMNI: Dražen Petrović/Janica Kostelić

ŠPORTAŠ/ICA INOZEMNI: Lionel Messi/Florence Griffith Joyner

OMILJENI ŠPORTSKI KLUB: KK Cibona, NK Dinamo Zagreb

FILM: J.F.K., Dva tjedna za ljubav

GLUMAC/GLUMICA: Kevin Costner/Sandra Bullock

PJEVAČ/PJEVAČICA: Zlatan Stipišić Gibonni/ Freddie Mercury/Aretha Franklin

GRUPA: Pink Floyd, Led Zeppelin

PJESMA: Bohemian Rhapsody-Queen, Kashmir-Led Zeppelin

JELO/PIĆE: Morska riba, vrhunsko vino

KAFIĆ, RESTORAN: Leggiero/Cigale Mali Lošinj

PRIJATELJI: Koki, Prikać

ŠPORTSKI PRIJATELJI: Ima ih jako puno da bih izdvajao nekog posebno

IZREKA: I svaki uzlet opet se završava na zemlji

ŽIVOTNO MOTO: „Prava svrha života je posvetiti ga nečemu što će nas nadživjeti.“

PORUKA ZA KRAJ: Trebamo pokušati točno reći ono što govorimo, ne očekujući da naši prijatelji pogađaju značenje tih riječi. Umjesto čitanja misli svojih prijatelja, trebamo provjeriti jesmo li ih pravilno shvatili. Nikad ne donositi važnu odluku ako niste razmotrili barem dvije mogućnosti izbora.