U subotu i nedjelju, 12. i 13.06. 2021., u Turskom gradu Istanbulu održano je Prvenstvo Balkana za juniore/ke, a reprezentativne boje Hrvatske branila je i članica Atletske škole Maraton kluba Velika Gorica, naša najbolja atletičarka Nina Vuković.

Po odluci izbornika juniorske reprezentacije g. Dragutina Palčića, Nina je nastup u Istanbulu izborila u disciplinama na 800 m pojedinačno i ženskoj štafeti 4 x 400 m.

Prvog dana natjecanja Nina je trčala pojedinačnu trku na 800 m. Primjereno je startala na toj trci, držala se vodeće skupine, ali u trenutku kada pokušava zauzeti bolju poziciju i eventualno se odvojiti iskusnije natjecateljice taktički je zatvaraju, Nina remeti svoj ritam, a time neminovno gubi na brzini i počinje znatno zaostajati za skupinom pa u cilj ulazi kao deseto-plasirana natjecateljica.

No sve ove frustracije prvog dana Nina u vrlo kratkom vremenu, nakon prespavane noći, uspješno pretvara u pozitivnu energiju za drugi dan natjecanja (nedjelja) kada je nastupila kao članica Hrvatske juniorske ženske štafete u disciplini 4 X 400 m, uz atletičarke: Natalija Švenda (Atletski klub Dinamo – Zrinjevac, Zagreb), Petra Cokarić (Atletski klub Split) i Nicole Milić (Atletski klub Kvarner, Rijeka).

Nina je trčala treću izmjenu i upravo je ona ostvarila prevagu i stekla odlučujuću prednost Hrvatske štafete u borbi za zlatno odličje, jer je u letećem startu napravila razliku s vremenom 54,7 sekunde, koju do kraja ne ispušta Nicole Milić, koja trči  zadnju izmjenu i ulazi kao prvoplasirana u cilj, ispred ženskih štafeta Rumunjske i  Slovenije. Slavlje je moglo započeti.

Klupske čestitke upućene su Nini i treneru Franji Gavranoviću na ustrajnom i kvalitetnom treningu, kao i njenim roditeljima Tatjani i Damiru na bezrezervnoj podršci. Svojim nastupom i ostvarenjem na Balkanskom prvenstvu, Nina je zavrijedila poziv izbornika atletske seniorske reprezentacije Hrvatske g. Mladena Katalinića za nastup na Ekipnom prvenstvu Europe za seniore/ke – 2.liga, u Bugarskom gradu Stara Zagora, 19. i 20.06. 2021.

Ukupni rezultati Balkanskog prvenstva za juniore/ke su dostupni ovdje.