Proteklog vikenda, 18. i 19.06.2012., održano je Prvenstvo Hrvatske za kadete/kinje u Varaždinu na kojem je sudjelovala i Atletska škola Maraton kluba Velika Gorica sa 3 atletičarke u 5 različitih disciplina a u istom terminu u Craiovi u Rumunjskoj održavalo se Prvenstvo Balkana za seniore/ke gdje je boje Hrvatske atletske reprezentacije branila Nina Vuković.

Na Prvenstvu Hrvatske za kadete/kinje prvog dana natjecanja, na utrci od 60 m nastupila je Tena Petračić koja je trku završila s vremenom 8,58 sec. i zauzela ukupno 23. mjesto dok je Livia Debelić nastupila na utrci od 300 m te s vremenom 44,91 sec. zauzela 25. mjesto. Konačno, prvi dan natjecanja je zaključila Tena Petračić na utrci od 1500 m koju je otrčala za 5:12,72 min. te se popela na 9. mjesto.

Drugi dan natjecanja bio je nešto uspješniji za velikogoričke atletičarke a za uspjeh su zaslužne sestre Petračić. Tena Petračić na utrci od 600 m osvojila je srebrnu medalju sa vremenom 1:39,99 min. te postala vice prvakinja Hrvatske dok je nakon Tene na atletsku stazu izašla i Tara Petračić na sprinterskoj utrci od 100 m, te s vremenom 13,94 sec. zauzela 26. mjesto.

Na Prvenstvu Balkana za seniore/ke Nina Vuković je kao članica Hrvatske atletske reprezentacije nastupila prvog dana natjecanja u svojoj najjačoj disciplini na 800 m te s vremenom 2:06,87 ukupno zauzela odlično 8. mjesto, ali i postavila svoj novi osobni rekord! Drugog dana natjecanja Nina je nastupila u štafeti 4×400 m sa Klarom Koščak, Veronikom Drljačić i Idom Šimunčić te su djevojke odlično odradile svaka svoju dionicu te s ukupnim vremenom 3:39,83 min. osvojile srebrnu medalju. 

Čestitke Nini i ostalim reprezentativkama na ovom uspjehu !

Slijedećeg vikenda na rasporedu je Prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke.

Ukupni rezultati Prvenstva Hrvatske za kadete/tkinje su dostupni ovdje (dan 1dan 2), rezultati Balkanskog seniorskog prvenstva su dostupni (dan 1dan 2) na Facebook stranicama.