PLESAČI VEGE POMELI KONKURENCIJU NA KUPU RH

U subotu je u Križu, u Školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Milke Trnine u Križu održan Prvi Kup RH u akrobatskom rock ‘n’ rollu u organizaciji Akrobatski rock`n`roll klub MRGARock Križ koji je okupio brojne klubove od istoka do juga Hrvatske u a događaj .

Na kupu su sudjelovali i članovi velikogoričkog kluba Vega koji su bili među najuspješnijima i osvojili su šest zlatnih, jednu srebrnu i jednu brončanu medalju.

Zlatne medalje osvojili su Sara Kukla i Jakov Božičević u kategoriji mlađih juniora 2 kao i stariji kolege Vita Tot i Noa Goleš u kategoriji mlađih juniora 1. U seniorskoj kategoriji Couple dance Show pobjedu su odnijeli  Lana Papić i Fran Lončar.

Ženska juniorska formacija The King (Tonka Sertić, Dora Sertić, Vita Papić, Lana Papić, Karla Bačurin, Julija Matić, Paula Perišić, Vita Tot, Sara Črnjak, Antonija Koleš, Emili Kovačević) osvojila je zlato i time potvrdila status najbolje hrvatske formacije u toj kategoriji, kao i  juniorska formacija (parova) Ghostbusters.

U nacionalnoj kategoriji malih formacija 3 Pink Panther (Ana Pejić, Nadia Điko, Mia Gita Barić, Julija Mijadžiković, Sara Kukla, Mia Gereš) također je osvojila zlato.

Srebrom su okitili Tena Vrban i Ivano Bačurin u kategoji mlađih juniora 2, dok su cure iz male formacije 1 pod imenom Divas (Karla Bačurin, Antonija Koleš, Sara Črnjak, Dora Sertić, Paula Perišić, Emili Kovačević) zauzele treće mjesto.

– Sezona se lagano zahuktava i polako se pripremamo za svjetsku scenu. Ono što nas jako gura naprijed je činjenica da smo u samom vrhu i veselimo se izazovima na svjetskim natjecanjima. Sve koreografije su nove ili bitno izmjenjene te je potrebno vrijeme da ”sjednu”. Ovi rezultati su najbolja potvrda da idemo u dobrom smjeru – kazao je Tomo Odžić iz Vege.