U Bratislavi je održan veliki Grand Prix Slovakia međunarodni turnir na kojem se okupilo 3500 natjecatelja i natjecatelja iz 36 država a među njima i 11 natjecatelja Karate kluba Velika Gorica koji su nastupili na prva dva dana natjecanja kada su se održale borbe za seniorke/rke, U21, juniorke/rke i kadete/kinje.

Odličan rezultat ostvarila je Katja Braica u uzrastu juniorki (U18) -59kg osvajanjem srebrne medalje u konkurenciji 55 natjecateljica u svojoj kategoriji. Rezultat je time vredniji jer je Katja tek prošli mjesec ušla u uzrast juniorki i odmah osvojila veliku medalju na jednom ovakvom natjecanju.

Nakon 5 napornih mečeva protiv dvije predstavnice Češke, Slovačke, Poljske i Srbije, u finalu je izgubila od odlične poljakinje Kraczaj.

– Katji je ovo drugi odličan nastup na ovako velikom turniru, jer je već u prosincu prošle godine u Veneciji na YOUTH LIGI nakon 6 borbi osvojila 5. mjesto (nažalost bez medalje) u konkurenciji 81 natjecateljice iz cijelog svijeta – prenio nam je dojmove čelnik kluba i trener Goran Živković.

Osim Katje vrlo smo zadovoljni za sve nastupe naših članova jer imamo odličnu ekipu kadeta, juniora,U21 i seniora koji se mogu natjecati, i napadati medalju na najjačim europskim i svjetskim turnirima u karateu. Najbliže medalji je još bila Ema Filković koja u kategoriji juniorki -66kg osvaja 5. mjesto nakon također 6 napornih mečeva. U meču za broncu ipak je bila bolja predstavnica Danske 7:2, no Ema je odlično odradila cijeli turnir i može biti ponosna na svoje borbe – nastavio je Goran.

Još jedna natjecateljica blizu medalji bila je Ines Grdenić, no nakon 4 borbe i dvije pobjede, kasnije je izgubila od finalistkinje i u repasažu.

Još su nastupili Ema Jukić, Matea Kordić, Lucija Kirinić, Vito Hulina, Nikola Huzjak, Noel Jeromić, David Lovrinović i Petar Orešković.

Gotovo svi su prošli nekoliko kola ili gubili kasnije u repasažu, no najbitnije je da se možemo ozbiljno natjecati na ovoj razini i ostvarivati rezultate. Kako kažu neki treneri, ovaj turnir je u rangu “malog europskog prvenstva”, samo što na ovakvim turnirima je prijavljen veći broj boraca i treba biti fizički spreman odraditi 6 borbi u visokom ritmu za doći do medalje – završio je Goran Živković.

Čestitke Emi i svima u klubu na postignutim rezultatima !