Proteklog vikenda na streljani „Pampas“ u Osijeku održano je IV. kolo Kupa Hrvatske u letećim metama, trap na kojem su sudjelovala i dva velikogorička kluba, SD Plemenitaš Lukavec i SD Gord iz Velike Gorice.

Ovo je zadnje kolo Kupa Hrvatske koje je okupilo ukupno 83 strijelca na streljani koja se priprema za organizaciju svjetskog prvenstva koje će se održati za 3 mjeseca. Organizacija natjecanja odlična a i vrijeme je posebno išlo na ruke strijelcima.

Kod žena su velikoričanke zauzele sva tri prva mjesta. Una Sedmak iz Plemenitaša osvojila je prvo mjesto sa 99 pogodaka, druga je bila Natali Banko iz SD Gord sa 91 metom a treće mjesto osvojila je Renata Zrinski iz Plemenitaša sa 81 pogotkom.

Kod seniora, za ulazak u polufinale za najboljih 8 bilo je potrebno 111 pogotka. Završetak natjecanja održan je u vrijeme najvećeg sunca na otvorenom i strijelci su trebali dokazati svoju formu. U prvom polufinalu prolazak u finale izborili su K. Kancelar i G. Cernogoraz, a u drugom polufinalu T. Marjančić i M. Bačić.

U finalu je borba bila u vrlo teškim uvjetima i neizvjesna do samog kraja a pobjedu na kraju odnio Kristijan Kancelar iz SD Gord Velika Gorica, drugi je bio Giovani Cernogoraz a treći Marko Bačić.

Juniori su ponovno pokazali svoju kvalitetu i postavili nove osobne rekorde pa je 1. mjesto osvojio Toni Gudelj iz GSD Osijek sa 110 pogotka, 2. mjesto pripalo je Mateu Zrinskom iz SD Plemenitaš Lukavec sa 108 meta a 3. mjesto Duniš Diegu iz Gusara Novigrad sa 104 pogotka.

Napredak juniora vidljiv je i u uspjehu u „B“ kategoriji, gdje su juniori bili jači od seniora i zauzeli prva dva mjesta. Zlatom se okitio Toni Gudelj, a srebrom Mateo Zrinski.

U ekipnoj konkurenciji je isto tako bilo vrlo zanimljivo i mečevi za medalje otpucani su na  kraju prvog dana također u izuzetno teškim uvjetima visokih temperatura.

Velikogoričani su i ovog puta osigurali dva postolja. Za zlato su se borili „Gusari“ sa 216 pogotka i strijelci iz SD Gord iz Velike Gorice sa 205 meta. U međusobnom dvoboju ipak su bolji bili strijelci Gusara sa ukupnim rezultatom 7:3 a srebro pripalo Gordu.

U meču za broncu strijelci Plemenitaša iz Lukavca bili bolji od GSD Osijek sa 6:0 te se okitili brončanom medaljom.

Ovim natjecanjem završena su sva kola kup natjecanja te se najbolji strijelci okupljaju na finalu Kupa Hrvatske koje će se za 3 tjedna održati na streljani Grm u Lukavcu.