U nedjelju, 12.06.2022. godine pioniri i kadeti HNK Gorice zajedničkim snagama na Stadionu Sv. Josip radnik u Sesvetama izborili su povijesni plasman u Prvu Hrvatsku nogometnu ligu pobjedama protiv Intera iz Zaprešića.

Prema propozicijama natjecanja, prvo su igrali kadeti u 17:00 sati a u 19:00 i pioniri a pobjednik je momčad koja ima bolji rezultat u zbroju te dvije utakmice.

Kadeti su bili izuzetno raspoloženi i puno bolji u utakmici te potpuno zasluženo pobijedili s visokih 6:1 (2:0) golovima Josipa Juraja Radočaja, Zvonimira Josića, Svena Mikulina, Leona Agatića, Frana Krilića i Vite Ferine dok su pioniri pobijedili s 3:1 (1:1), golovima Ante Zebe, Marka Pranića i Petra Topića .

Pioniri i kadeti izborili su plasman u kvalifikacije za popunu Prve HNL kao ukupni pobjednici 1.NL Središte Zagreb a u kvaliifikacijama su još nastupili NK Inter Zaprešić kao pretposljednja momčad Prve HNL, te Zadar, Marsonia, Opatija i Varteks kao pobjednici svojih Središta.

Kadeti Gorice pod vodstvom trenera Damira Milanovića ove su sezone ostvarili izuzetne rezultate i osvojili prvenstvo sa samo jednim jedinim porazom i to nakon što je osiguran naslov prvaka. Ovo je generacija igrača rođena 2005. i 2006. koja je pobijedila u Sesvetama – Karlo Matejčić, Lovro Cundeković, Josip Markov, Fran Krilić, Leon Agatić, Luka Kahlina, Josip Juraj Radočaj, Zvonimir Josić, Ivan Ščrbak, Antonio Kaurić, Ivan Paradžik, Ignacije Darojković, Sven Mikulin, Vito Ferina, Luka Kaurin, Josip Vodopijak, Niko Tkalčević i Ivano Lukić.

Pioniri Gorice pod vodstvom trenera Igora Čagalja sezonu je završilo na trećemu mjestu a ovo je generacija igrača rođena 2007. i 2008. koja je pobijedila u Sesvetama – Viktor Puzak, Josip Tokić, Ivan Preložiček, Petar Topić, Martin Kučiš, Josip Klasnić, Ante Zeba, Lovro Krmpotić, Filip Cundeković, Filip Bojić, Niko Kolovrat, Josip Kos, Ivan Pereković, Lucas Janjuz, Marko Pranić, Lovro Matoš, Matej Krstanović i Marko Jug.

Ovaj plasman pionira i kadeta je povijesni uspjeh HNK Gorica i velikogoričkog nogometa jer je po prvi puta ostvaren plasman u Prvu HNL. Kada se ovome dodaju i juniori HNK Gorice koji su prošlu sezonu završili na izuzetnom trećem mjestu pred goričkim nogometom je lijepa budućnost.

Čestitke svima na ostvarenom uspjehu !!!