Predavanjem jednog od najboljih veslačkih trenera svijeta Nikole Bralića otvoren je 6. veljače dvodnevni trenerski seminar u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u Svetom Martinu na Muri. U dva dana, više od sto hrvatskih trenera proširit će svoje znanje o trenažnim procesima slušajući vrhunske stručnjake čiji su se sportaši okitili olimpijskim medaljama.

Nikola Bralić

Prvi dan seminara, osim predavanja Nikole Bralića, trenera zlatnog dvojca na pariće i srebrnog četverca na pariće, na rasporedu su još i izlaganja Leonarda Pjetraja, trenera brončanog boksača Filipa Hrgovića, Pere Kuterovca, kondicijskog trenera hrvatske vaterpolske reprezentacije i brojnih drugih olimpijaca te Tomislava Rupčića, izbornika hrvatske kadetske košarkaške reprezentacije. Edis Elkasević i Andrej Hajnšek, treneri zlatnih atletičarki Sandre Perković i Sare Kolak te Edo Fantela, trener zlatnih jedriličara Šime Fantele i Igora Marenića, predavanja će održati drugoga dana.

 
„Ovo je prvi u nizu trenerskih seminara koje će HOO organizirati u 2017. godini. Uz program sufinanciranja rada trenera uvedenom 2009. godine, na ovaj način HOO proširuje svoje aktivnosti na području potpore stručnom radu, jednom od najvažnijih čimbenika u postizanju vrhunskih sportskih rezultata“ rekao je glavni tajnik HOO-a Josip Čop u svom pozdravnom govoru.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) predstavit će u srijedu, 8. veljače u hotelu Panorama Zagreb svoj projekt priprema i nastupa hrvatskih sportaša na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI) Pjongčang 2018. te obilježiti 25. obljetnicu prvog samostalnog nastupa hrvatskih sportaša pod vlastitim stijegom, na ZOI Albertville 1992.

 
O planovima i očekivanjima HOO-a za nadolazeće Zimske olimpijske igre kao i o fazi priprema u kojoj se nalazi grad domaćin Igara govorit će pomoćnik glavnog tajnika za olimpijski program Damir Šegota, koji se s voditeljem zimskog olimpijskog programa Darkom Mesarekom trenutno nalazi na sastanku šefova misija u Pjongčangu.

 
Šefica Misije ZOI Albertville Sanda Dubravčić Šimunjak, zajedno s drugim članovima prve Hrvatske olimpijske delegacije, podsjetit će na svečano otvaranje Igara 8. veljače prije 25 godina.