U srijedu je u Velikoj Gorici gostovala Podravka Vegeta što će zasigurno biti upisano u povijest ženskog rukometa u našem gradu. Klub bogate povijesti koji je osvojio 50 trofeja u Hrvatskoj, 26 puta bio je prvak i 24 puta osvajač kupa a kruna njihovog uspjeha bilo je osvajanje prvakinja Europe 1996. godine, bio je suparnik rukometašicama Udarnika u osmini finala Hrvatskog kupa.

Odavno Srednjoškolska dvorana nije bila tako lijepo popunjenja, kada je u pitanju ženski rukomet kao što je to bio slučaj u ovoj utakmici. To su rukometašice Udarnika zasigurno i zaslužile jer su dobrim igrama tijekom sezone zaslužile takvu podršku ljubitelja rukometa.

Najbolja nagrada za sve što su postignule u proteklom vremenu bio je dolazak velikana hrvatskog i europskog rukometa na utakmicu osmine finala Kupa.

Bio je to praznik rukometa u Velikoj Gorici, koja kada je posrijedi ženski rukomet nije u novijoj povijesti ugostila veću utakmicu od ove. Domaće igračice odigrale su u skladu sa svojim mogućnostima protiv daleko renomiranijeg protivnika koji je na kraju slavio s 43:23. Po završetku susreta obje su ekipe nagrađene gromoglasnim pljeskom okupljenih gledatelja, koji su znali nagraditi svaki dobar potez tijekom utakmice, koja je u uvodnih petnaestak minuta bila u egalu.

Štoviše, Kurilovčanke su otvorile susret vodstvom od 2:0 ostavivši gošće iz Koprivnice bez gola u prve četiri minute. Držale su domaće igračice priključak do sredine prvog dijela, nakon čega su rukometašice Podravke projurile kao brzi vlak za konačnih +20.

Udarnik nema za čime žaliti, djevojke su odigrale koliko su mogle, a nagrada za to bio je pljesak gledatelja.

-Bilo je dobrih momenata s naše strane. Nisam nezadovoljan– kratko nam je dobacio trener Udarnika Dario Zrnić, čije djevojke u subotu očekuje susret protiv Murvice.

Najbolji strijelac Udarnika bila je Bernarda Mostarlić s osam golova, dok je prvi strijelac Podravke i susreta bila mlada Katja Vuković koja se zaustavila na 12 zgoditaka.

KUP HRVATSKE, OSMINA FINALA
ŽRK UDARNIK – RK PODRAVKA 23:43 (8:21)
Velika Gorica. Sportska dvorana srednjih škola. Gledatelja 300. Srijeda, 22.02.2023., 20 sati. Suci: Filip Skenderović i Dominik Trčak (oba iz Samobora). Delegat: Gordan Vukušić (Zagreb).

UDARNIK: Lena Dunđerović (V), Lea Krznar (V), Magdalena Jurić, Diana Vincek 3, Ela Bajkuša 3, Andrea Antonić 2, Anja Haramina 1, Nera Butković 1, Anja Jambrešić 1, Franka Gvardiol, Lana Vrabelj 1, Lea Bošković, Ana Štefan, Nikolina Laco 3, Bernarda Mostarlić 8. Trener: Dario Zrnić.

PODRAVKA: Lucija Bešen (V), Nika Galinec (V), Nikolina Zadravec 3, Ana Turk 4, Katja Vuković 12(5), Elena Popović 2, Ema Guskić 5, Lea Franušić 2, Sara Šenvald 2, Dora Kalaus, Ivona Mrđen 3, Hannah Vuljak 3, Tina Barišić 7(2), Andrea Šimara, Ana Pandža. Trener: Antonio Pranjić.

Kao uvertira u susret osmine finala Hrvatskog rukometnog kupa dvije prijateljske utakmice odigrale su i mlađe selekcije oba kluba i brojna publika u Bakariću zaista je mogla uživati.

U predigri ove utakmice, utakmicu su odigrale najmlađe rukometašice Udarnika U-12 Udarnika, koje su u prijateljskom dvoboju bile bolje od vršnjakinja Podravke, dok je U-14 selekcija Koprivničanki ipak bila prejaka za mlade Udarnice. Mnogobrojna publika uživala je u ovim utakmicama te je gromoglasnim navijanjem i pljeskom nagradila je igračice obje ekipe.

Stigla je u Veliku Goricu i legendarna Snježana Petika možda i naša najbolja rukometašica svih vremena, koja danas svoje znanje kao klupska trenerica prenosi mladim igračicama Podravke.