U organizaciji Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije i uz tehničku potporu Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice održana održana je priredba izbora najboljih u sportu Zagrebačke županije za 2022. godinu.

Priredba je održana u Pučkom otvorenom učilištu u Velikoj Gorici a nagrade su dodijeljene najboljim sportašima, sportskim djelatnicima i klubovima za rezultate ostvarene tijekom 2022. godine. Među nagrađenima je bio i veliki broj velikogoričkih sportašica, sportaša, klubova i sportskih djelatnika čime je Velika Gorica još jednom pokazala da je grad sporta, grad koji već nekoliko godina postiže izuzetne rezultate u pojedinačnoj i momčadsko – ekipnoj konkurenciji ali i grad koji prednjači u sportu Zagrebačke županije.

Nagrađeni članovi Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice jesu HRK Gorica kao najbolja momčad, Tena Pereković iz Judo kluba Kokica i Antonio Brletić iz Karate kluba Centra kao najbolje mlade nade Županijskog sporta, Vladimir Malbašić dobio je priznanje kao zaslužni sportski djelatnik a NK Mraclin i NK Ban Jelačić kao zaslužni sportski kolektivi.

Iz Velike Gorice nagrađeni su i najbolji sportaši osoba s invaliditetom, Mirjana Lučić iz Parastolnoteniskog kluba Uspon i Marko Turković iz Paraboćarskog kluba Marijan Dobrinić. Nagradu za najbolju ekipu u sportu osoba s invaliditetom Zagrebačke županije dobio je velikogorički Paraatletski klub Uspon.

Najveće priznanje, nagrada za životno djelo zasluženo je dodijeljena Željku Mihalju, predsjedniku Nogometnog saveza Velika Gorica i dugogodišnjem aktivnom igraču i sportskom djelatniku.

Ovim priznanjima ali i postignutim rezultatima velikogorički sportaši na najbolji način promoviraju Veliku Goricu.

Ove nagrade i priznanja neka budu dodatni motiv ostalim sportašicama, sportašima i sportskim djelatnicima, članovima velike sportske obitelji okupljene u Zajednicu športskih udruga na još bolje rezultate u 2023. godini. Vjerujemo da zajedno to i možemo ostvariti.

Čestitamo svim nagrađenima !