Prošla je prva godina od prvog treninga u školi rukometa ŽRK Udarnik. Na prvom treningu se okupilo petnaest djevojčica, da bi se 365 dana kasnije njihov broj utrostručio, a samim time i broj termina za treninge i trenera. -Još jedanput hvala svim roditeljima na povjerenju i svima koji su nam pomogli, a djevojčice pozivamo i dalje da nam se priključe- poručuju iz ŽRK Udarnik.

Tko zna možda se u današnjoj generaciji mladih igračica krije neka nasljednica Josipe Nuić ili Marije Pejčić koje su prve rukometne korake napravile u Kurilovcu .U karijeri su došle i do Prve lige, da bi se ovog ljeta ponovno nakon deset godina susrele na starom mjestu. Marija Pejčić se odlučila na povratak u Udarnik koji će u sklopu priprema za novu sezonu ove subote u Gradskoj sportskoj dvorani organizirati rukometni turnir „Kup Velike Gorice“ na kojem će uz domaće rukometašice zaigrati i ekipe Pitomače, Samobora i Brežica.

Rukometašice Brežica nisu sitgle u turopoljsku metropolu, pa je Sisak popunio turnirsku kvotu. Na Kupu Velike Gorice premoćno su slavile kurilovečke drugoligašice. Predsjednik Ženskog rukometnog kluba Josip Mučnjakzadovoljan je načinom na koji se razvija kurilovečka rukometna priča.

“Iz dana u dan rastemo, postajemo pravi klub, no vidim da kod pojedinaca, pa i kod mene samog, dolazi do velikih opterećenja i vjerujem da nećemo “pokleknuti” pred novonastalim i stanjem i kvalitetom funkcioniranja. Posebno se bojim za Martinu, potreba nam je dodatna pomoć, vjerujem da ćemo je pronaći”.

Ovog će vikenda igračice trenera Igora Panadića u Malinsku, na rukometni turnir. Snaga prezentirana u pripremnim utakmicama i na netom završenom turniru garancija su da kurilovečka bajka – ide dalje!