Rukometaši Gorice pobijedili su češki Sokol Nove Veseli i u uzvratnoj utakmici 2. kola Europske lige 28-26 i plasirali se u sljedeću fazu europskog natjecanja. Rezultat prve utakmice u Velikoj Gorici završio je pobjedom velikogoričkih rukometaša rezultatom 27-25 i velikogorički rukometaši zasluženo čekaju slijedećeg europskog suparnika.

Nikad ranije Gorica nije uspjela proći jednu europsku prepreku…I ranijih godin,a u prva dva pokušaja bili su jako blizu. Estonska Pölva bila je europska premijera  a prije dvije godine rumunjska Turda bila je bolja.

Zato je ova pobjeda povijesna jer je po prvi puta osiguran plasman u 3. kolo EHF Europskog kupa pa veselju igrača, stručnog stožera i uprave kluba nije bilo kraja. Fešta je počela odmah po završetku utakmice uz večeru kojom je počastio domaćin a nastavila se i u autobusu u povratku prema Velikoj Gorici.

Česi su bili stvarno nevjerojatni domaćini, svaka im čast, uživali smo u svakom trenutku. A uživamo, naravno, i na putu kući, veselo je i raspjevano, tako i mora biti… Ne znamo protivnika u sljedećoj rundi, to ćemo tek doznati, ali navijamo prije svega za Sesvete sutra, da i oni prođu dalje, da podignemo taj koeficijent, pomognemo i Zagrebu i Nexeu. Sa svih strana stižu poruke, stvorila se baš jako lijepa atmosfera oko rukometa u našem gradu i veselim se svemu što slijedi. Između ostalog, stiže nam Nexe… – javio se iz busa sportski direktor Drago Kovačević

Andrija Nikolić koji će u prosincu proslaviti četiri godine od preuzimanja Gorice, sjajno je pripremio utakmicu i dečke.

Znao sam da mi možemo bolje nego u Velikoj Gorici. Tada se kod pojedinih igrača osjetio grč– kazao je nakon utakmice trener Nikolić, dok je primao čestitke Uprave koja je svih šezdeset minuta sjajno bodrila “svoje” rukometaše, koji su pogotovo u prvom dijelu odigrali utakmicu kao iz udžbenika. Pogotovo u obrani, koja je primila samo 12 golova.

Visoko vodstvo domaći rukometaši nisu uspjeli ugroziti, iako su za razliku od prvog dijela imali vratara koji je nešto i obranio. Nedovoljno za raspoložene goričke rukometaše koji su sjajnom izvedbom “natjerali” i domaće navijače na pljesak.

Cijela dvorana je pljeskala našim dečkima zbog odlične igre. Čestitke našim igračima i treneru Nikoliću i zahvala domaćinima na gostoprimstvu i korektnosti– reći će predsjednik Neven Karas koji najbolje zna kroz što se je sve prošlo od 2008. do danas.

Inače, domaća publika stvorila je atmosferu u kojoj je zaista bilo lijepo igrati i bio je to doživljaj koji je cjelokupnu goričku delegaciju dirnuo jer su korektni domaćini pokazali veliku naklonost i prijateljstvo prema našoj delegaciji.

Zbog ovakvog prijema i gostoljubivih domaćina a prije svega i rezultata, Češka i grad Nove Veseli ostati će velikogoričanima u trajnoj uspomeni.

Čestitke svim igračima, treneru i stručnom stožeru te upravi kluba na ovom sjajnom uspjehu !