Pomalo u sjeni, Košarkaški klub Velgor ostvaruje izuzetno dobre rezultatima u mlađim uzrasnim kategorijama već duže vremensko razdoblje a koji su plod dugogodišnjeg kvalitetnog i stručnog rada u klubu.

Od 15 službenih utakmica ove sezone mladi Velgorovci ostvarili su svih 15 pobjeda a niz traje i dalje….

Ovaj vikend, u subotu prva je na parketu bila selekcijaU-13 selekcija koja je ugostila ekipu Fortune iz Zaprešića u 1.kolu Županijske lige i ostvarila tešku pobjedu 47:43. pri tome treba napomenuti da je bila odsutna nekolicina igrača ove selekcije ali i oni koji su nastupili, pokazali su svoje kvalitete i na kraju zasluženo pobijedili.

Nakon njih, kadeti su ugostili ekipu Šanca iz Karlovca i u zadnjoj četvrtini slomili otpor Karlovcana, gdje gosti nisu više mogli pratiti ritam Velgorovaca. Mladi košarkaši Velgora na kraju su ostvarili uvjerljivu pobjedu 93:72 i bez poraza završili 1 dio natjecanja (7-0).

Djevojke su ugostile ekipu Zagreba II i velikim preokretom u 2 poluvremenu ostvarile pobjedu 34:27. Nevjerojatno je bilo 2. poluvrijeme koje su odigrale košarkašice Velgora jer su primile samo 1 koš iz igre i time pokazale karakter cijele ekipe. Djevojke su trenutno vodeće na tablici i jedina su ekipa bez poraza u ligi (4-0).

I na kraju predkadeti su u gostima pobijedili ekipu Samobora 66:61 i zasjeli na vrh tablice. Sjajnu požrtvovanu i timsku igru kako u obrani tako i u napadu su pružili naši momci i zasluženo su u vrhu bez poraza (3-0).

Kao kruna ovih uspjeha, došli su pozivi iz Hrvatskog košarkaškog saveza za Ivu Pranjić koja je pozvana na regionalno okupljanje HKS za 2010. godište i Martu Miličević i Anteu Meštrović za 2007. i 2008. godište.

Svi ovi uspjesi Košarkaškog kluba Velgor rezultat su stručnog rada u klubu trenerice Ide i trenera Dade a sve pod vodstvom trenera i predsjednika kluba Hanija Istanbulija.

Čestitamo trenerima koji svu svoju energiju i znanje prenose na mlađe uzrasne kategorije i to veoma uspješno što se i vidi po rezultatima kluba.

Sezona ide dalje i u klub će zasigurno nastaviti raditi s istim pa i još većim entuzijazmom kako bi bili još bolji.

Čestitamo svima u klubu na postignutim rezultatima i nastojte biti još bolji !