Ovog vikenda u Podgorici održano je jako međunarodno natjecanje G2/E2 Montenegro open 2022. na kojem je nastupio i Taekwondo klub Velika Gorica Taekwondo klub Velika Gorica koji su predstavljale juniorka Sara Habijančić u kategoriji -59kg i kadetkinje Dora Habijančić u kategoriji -59kg te Ema Bakula u kategoriji -29kg.

Ovo je bio turnir iz serije Grand prix turnira svjetske taekwondo federacije  koji je ugostio preko 800 natjecatelja iz više od 40 zemalja svijeta.

Sara Habijančić je ponovo bila odlična te je osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju. Sari je ovo šesti turnir u nizu na kojem je osvojila medalju što je iznimno veliki uspjeh.

“Uspjeh sa ovog turnira je još veći s obzirom da je Sara imala ozljedu za zadnjeg turnira u Sloveniji zbog kojeg je morala mirovati skoro 15 dana zbog „male“ rupture mišića. No uz pomoć klupskog fizioterapeuta Lare Derdić Trifunović i njenog tima iz Poliklinike „T“, Sara je uspješno odradila ovaj turnir i upisala nove vrijedne bodove na WTE rang listi te je sve bliže zacrtanom cilju da na kraju godine ostane u Top 10 juniorki na WTE rang listi koja donosi mjesto u razvojnom programu HOO” – prenio nam je dojmove Igor Matić, trener i tajnik TKD velika Gorica.
Ema Bakula je bila srebrna u svojoj kadetskoj konkurenciji do 29 kilograma, dok je Dora Habijančić osvojila broncu u kategoriji do 59 kilograma.

“Ema i Dora isto tako su bile na visokom nivou. Emi je ovo bio ujedno i pripremni turnir za Europsko kadetsko prvenstvo na kojem će nastupiti krajem studenog na Malti te tako sa ovom osvojenom srebrnom medaljom može biti itekako zadovoljna. Dora je isto tako pokazala svoju kvalitetu te je u svom prvom nastupu na G turnirima osvojila brončanu medalju i svoje prve bodove na WTE rang listi” – istaknuo je Igor.

Čestitke Sari, Emi i Dori te klubu na ostvarenim rezultatima !