G2/E2 GALEB BELGRADE TROPHY-SERBIA OPEN 2022

BEOGRAD 28.-30.10., Srbija

Za vikend 28.10.-30.10.odrzao se G2/E2 Serbia open 2022, turnir iz serije Grand prix turnira svjetske taekwondo federacije na kojem je sudjelovalo preko 600 natjecatelja iz više od 35 zemalja svijeta.

Na turniru je sudjelovala i juniorka Sara Habijančić iz Taekwondo kluba Velika Gorica u kategoriji -59kg. Čudesni niz od šest osvojenih medalja na G2 turnirima u ovoj godini nastavila je i na svom sedmom turniru u Beogradu.

U izuzetno kvalitetnoj konkurenciji Sara je nanizala tri pobjede(Grčka, Srbija, Hrvatske) i tako došla do finala. U finalu se opet susrela sa istom protivnicom kao i na turniru u Crnoj Gori. Trećeplasirana sa juniorskog svjetskog prvenstva i ovaj je put bila uspješnija od Sare a turnir je ponovno bio odlično odrađen i zasluženo osvojena srebrna medalja.

Sara je sa ovom medaljom osvojila nove bodove na WTE rang listi te će od 1.11.2022. biti na visokom četvrtom mjestu, te sada već možemo reći kako je zacrtani cilj da se na kraju godine bude u top 10 već ostvaren. Još su nam ostala dva turnira do kraja godine ( G2 BiH Open, G2 French Open) pa tko zna možda Sara  bude i u top 5 juniorki WTE rang liste.

Čestitke Sari na novome uspjehu !