U subotu 12.9. na jezeru Jarun u Zagrebu održano je posljednje 3. kolo Hrvatske triatlon lige, ujedno i Prvenstvo Hrvatske u sprint triatlonu (750 metara plivanja, 20 kilometara bicikla i 5 kilometara trčanja).

Broj natjecatelja je bio ograničen na 50, i to na način da je uveden format natjecanja gdje mogu nastupiti isključivo oni sportaši koji su se kvalificirali prema ukupnim brojem bodova, te ostvarenoj poziciji na rang ljestvici. Ovakav format kvalifikacija je uobičajen u međunarodnim triatlon organizacijama diljem svijeta. Na taj način vrši se selekcija prema kategorijama natjecatelja na temelju ostvarenih rezultata ali i natjecateljskih sposobnosti.

Naš član Tin Kaurić je se izvrsnim plivanjem isplivao četvrti, te se držao u vodećoj grupi na biciklu. Pri završetku biciklističkog segmenta uslijedila je napeta borba na trčanju za vodeće pozicije i ukupni plasman. Sa odličnim rezultatom i plasmanom Tin je potvrdio svoj status reprezentativca, te da je trenutno jedan od najboljih mlađih triatlonaca u Hrvatskoj.

Ukupnim rezultatom od 55:59 minuta osvojio je 1. mjesto i titulu Prvaka Hrvatske – mlađi seniori (kategorija M20 / U23), a u apsolutnom poretku završio na 6. mjestu.