Odlične vijesti stigle su iz Taekwondo kluba Velika Gorica, jer je Ema Bakula na turniru “Susedgrad Sokol pokal 2022” koji se održao u subotu, 14.05.2022. osvojila zlato, što joj je donijelo nastup na Svjetskom kadetskom prvenstvu u Bugarskoj !

Na ovom je turniru nastupilo preko 600 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i BiH.
Ovo je bio drugi kvalifikacijski turnir ( Kadeti A) za kadetsko svjetsko prvenstvo koje će se održati krajem Srpnja mjeseca u Sofiji-Bugarska.

U konkurenciji „Kadeta A“ koji su se natjecali za Svjetsko prvenstvo nastupili su Ema Bakula, Katarina Bačurin, Petra Braim i Dora Habijančić. Katarina i Petra su nažalost izgubile u prvom kolu. Dora Habijančić je odličnim nastupom došla do polufinala i izgubila od prve nositeljice te tako osvojila brončanu medalju.

Ema Bakula je na ovom turniru još jednom potvrdila svoju kvalitetu osvajanjem prvog mjesta što joj je ujedno osiguralo plasman na Svjetsko kadetsko prvenstvo u Bugarskoj. Inače je Ema bila pobjednica i prvog kvalifikacijskog turnira

“Ovo je strašan veliki rezultat za naš klub, jer opet imamo reprezentativku i to na svjetskom prvenstvu” rekao nam je Igor Matić, trener i tajnik TKD kluba Velika Gorica.

Taekwondo klub Velika Gorica na turniru je sa 10 predstavnika a osvojio je jedno zlato i 3. bronce. Pored Sare Habijančić, medalje su u konkurenciji „Kadeta B“ osvojile Lana Horva i Lejla Lea Kajfeš.

Čestitamo svim osvajačima medalja a naravno najveće čestitke Emi na izborenom Svjetskom kadetskom prvenstvu.