Hrvatski rukometni klub Gorica vrlo vjerojatno će i ove natjecateljske sezone zabilježiti europske nastupe. Naime, 20. srpnja je izvlačenje parova EHF-a, pa će se znati jesu li velikogorički rukometaši u bubnju i tko im je protivnik. Iz tih će razloga trener Andrija Nikolić prvu prozivku obaviti 27. srpnja, a već dio priprema obaviti će u Gradskoj športskoj dvorani, možebitno koristeći i poligone velikogoričkog nogometnog stadiona i tamošnjih atletskih staza.

‘Još pola godine radimo na projektu ‘Rukomet svima’, a koju provodimo u suradnji s Ženskim rukometnim klubom Udarnik. U nekim nas je planovima i nakanama omela postojeća korona kriza, no moramo opravdati sredstva koja smo zaprimili iz europskog socijalnog fonda, a ista nam je dodijelila Europska unija’, ističe tajnik kluba Hrvoje Pekera.
Paket 24 Premijer liga ove će godine – vrlo je izvjesno – imati novi, kvalitetniji okvir. Naime, vjerojatnost da se neće igrati SEHA liga značit će da će dionici Prvenstva Hrvatske biti i dva najjača hrvatska rukometna kluba – PPD Zagreb i Nexe. Time će liga jednog od najtrofejnijih hrvatskih športova biti jača negoli prijašnjih godina, te će gledatelji i poklonici rukometa opet u svojim gradovima moći vidjeti ponajbolje hrvatske rukometaše.