Sinoć je na prekrasnom prostoru Izletišta Matković u Ključić brdu održana izvještajno izborna sjednica Skupštine Hrvatskog rukometnog kluba Gorica. Kako to i priliči vrsnom i prestižnom kolektivu – a to ovaj zasigurno je – okupile su se najjače snage, kompletni rukovodeći kadar bio je na okupu. Već tradicionalno pridružili su se i igrači, isti oni koji su u netom završenoj napornoj sezoni ponovo pisali velikogoričku športsku povijest.

hrk gorica_skupština 4

U izlaganjima o radu i financijama predsjednik Neven Karas upotrijebio je nekoliko sjajnih usporedbi, a posebno je ostala ona koja govori ‘o dužini popluna s kojim se pokrivamo’. Rukometni klub je i u tekućoj godini financijski popraćen onoliko koliko to dozvoljava gradski proračun za vrlo uspješni velikogorički šport, pa nekakvih prevelikih prihoda i rashoda mimo uobičajenih nije bilo. Klub je ‘provrtio’ tijekom godine oko milijun kuna, šest selekcija kluba uspješno su nastupale u svojim ligama, a posebno je zapažen nastup imala kadetska selekcija koju vodi Marinko Karavanić. O uspjehu seniora sve je poznato. Iza njih je još jedna sjajna godina.

hrk gorica_skupština 2

Kako je sjednica imala i izborni karakter, dilema nije bilo – uspješnom predsjedniku Nevenu Karasu mandat je jednoglasno produžen za još četiri godine, a na isto vrijeme za njegovog je zamjenik nanovo izabran Dražen Bačurin. Upravni odbor kluba brojit će u naredne četiri godine 12 članova, a izabrana su i druga tijela kluba.

 

Sjednici kluba nazočili su i pozdravili je Davor Štuban, tajnik Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice, te predstavnici Nogometnog i Ženskog rukometnog kluba Udarnik – Josip Mučnjak, Martina Vugrinović, Filip Gabelica i Vlado Stepanić. Uz Tamburaški sastav Lajbeki suze za vukomeričke brege puštale su se do oko jedan poslije ponoći.