Kao što ljubitelji sporta već znaju, danas je doista sportski petak: polufinalne susrete na Evropskom prvenstvu igraju vaterpolisti – protiv Španjolske – i rukometaši – protiv Norveške. Ali to nije sve: Mraclin danas ponovo postaje “olimpijsko selo” jer će se u njemu obilježiti još jedan lijep sportski jubilej: 100. broj i 40. godišnjica izlaženja magazina Hrvatskog saveza sportske rekreacije, časopisa “Sport za sve”.

HSSR je dio hrvatske olimpijske obitelji koji skrbi o najraširenijem i najdostupnijem vidu sporta – sportskoj rekreaciji, pa je u tom smislu usmjerena i urednička koncepcija časopisa. Nakon što smo prošlog ljeta ugostili vrh Hrvatskog olimpijskog odbora na proslavi časopisa “Olimp”, ovo je prilika da upoznamo voditelje HSSR-a na čelu s uvaženim sportskim dužnosnikom i pedagogom prof. emeritusom dr. sc. Vladimirom Findakom te se upoznamo s još jednim vrijednim izdanjem sportske publicistike. Prilika je to da se i naša turopoljska metropola pred gostima pohvali svojim sportskim časopisom, upravo pokrenutim magazinom “Retrovizor”, urednika Davora Štubana.
Goste će pozdraviti čelnici organizatora ove priredbe – Zajednice sportskih udruga Grada Velike Gorice i NK Mraclina – g. Goran Kovačić i Goran Vukašinec, a među gostima očekujemo i podpredsjednika HOO-a, našeg proslavljenog olimpijca (i turopoljskog zeta) Damira Martina. Program u Društvenom domu počinje u 17 sati, a uz neizbježni Dučec sudionici će isprobati još jedan “sport za sve” – turopoljski domjenak.
Izvor: Mraclin.hr