Badminton klub Velika Gorica ponovno je ostvario zapažene rezultate na prvenstvima Hrvatske do 15 i 17 godina. U razmaku od dva tjedna odigrana su oba prvenstva, na kojima je najuspješnija igračica bila 13-godišnja Jelena Buchberger.

Iako ima tek 13 godina, protutnjala je do naslova prvakinje Hrvatske do 15 godina u pojedinačnoj konkurenciji, te u konkurenciji mješovitih parova, dok je u ženskim parovima s Ivonom Šestok, koja trenira tek nešto više od godine dana, osvojila srebrnu medalju.

Dva tjedna kasnije postala je priča dana na prvenstvu do 17 godina, gdje se okitila s dvije zlatne medalje od maksimalno tri koliko je mogla osvojiti. Zlata je uzela s klupskim suigračima – Sunčicom Sertić i Filipom Antunovićem.

Filip Antunović je također bio vrlo uspješan na prvenstvu Hrvatske do 17 godina. Nastupio je u sva tri moguća finala, te je osvojio jedno zlato i dva srebra. Sunčica Sertić je zlatu u ženskim parovima pridodala broncu u pojedinačnoj konkurenciji, dok je Mihael Jurenić uzeo srebro s Antunovićem u muškim parovima od 17 godina.

Na spomenuta dva prvenstva Hrvatske (do 15 i 17 godina) igrači BK Velike Gorice zaigrali su u sedam od sveukupno 10 finala i osvojili četiri zlatne medalje. Nijedan drugi hrvatski klub nije osvojio više od dvije, odnosno dvostruko manje.

Podsjetimo, lani je BK VG također bio najbolji klub po broju i sjaju medalja na prvenstvima Hrvatske do 13, 15 i 17 godina, a u istom je tonu nastavio i ove.