U subotu i nedjelju, članovi Maraton kluba nastupili su u Slavonskom Brodu gdje je održano Prvenstvo Hrvatske u super sprint i sprint duatlonu, gdje je nastupio Bruno Škrinjarić dok je u Zadru održana popularna utrka Wings for Life gdje su nastupili Josip Martinović, Jasminka Zvonar, Jasna Mikulić i Hrvoje Mikulić. Na PH u super sprint i sprint duatlonu Bruno Škrinjarić se okitio titulom državnog prvaka i vice prvaka. Za razliku od prošlotjednog izdanja “kros” duatlona, gdje se trčalo i vozilo po šumama Medvednice, ovaj je vikend bio rezerviran za “cestovni” duatlon, koji se održao na šetnjici uz obalu Save u Slavonskom brodu. Subota, prvi dan natjecanja, je bila rezervirana za distancu super sprint duatlona. Utrka je to koja se sastoji od 2,5 km trčanja – 10 km vožnje biciklom – 1,25 km trčanja. Sve je jako kratko, tako da je tempo kroz cijelu utrku veoma visok – sam naziv distance “super sprint” u potpunosti opisuje tempo utrke. 

Bruno nam prenosi svoje dojmove: “Odlično sam se osječao na samom startu, ali i kroz cijelu utrku. Prvo trčanje završavam ukupno na 2. mjestu, a onda se na biciklu veoma brzo formirala grupa gdje sam odradio cijeli bajk. Drugo trčanje je bilo odlučujuće, i svi smo se trudili ostaviti što je moguće više snage za sam finish. Strateški sam prvi ušao i izašao iz druge tranzicije te od samog starta nametnuo svoj tempo trčanja. Na kraju je to rezultiralo atraktivnim sprint finishom za koji sam ipak sačuvao malo više energije od suprarnika, te na ovaj način osvojio titulu prvaka Hrvatske u super sprint duatlonu.”

U nedjelju se održala utrka duatlona sprint distance – zapravo sve duplo od prošlog dana: 5 km trčanja – 20 km vožnje biciklom – 2,5 km trčanja. Kako je većina natjecatelja u ovu utrku ušla s malim “umorom u nogama od subote”, ovdje je bilo ključno pravilno rasporediti snagu. Evo što nam Bruno kaže za drugi dan natjecanja: “Prvo trčanje i bicikl je zapravo izgledao isto kao i dan ranije – završavam drugi nakon prvog trčanja i onda vožnja u grupi od nas četvero na bajku. Drugo trčanje sam odradio više “rutinski”, s konstantnim tempom bez nekih ubrzanja, pošto je klupski kolega Silvije Tomac već bio osigurao ukupnu pobjedu. Ukupno dolazim na drugo mjesto u ukupnom poretku.”

Utrka Wings for life malo je drugačija od drugih utrka jer se ne trči prema nekom cilju nego cilj sustiže tebe a ideja je prevaliti što više kilometara prije nego te catcher car ulovi. Ove godine, nakon pauze od dvije godine zbog korone, utrka se ponovo održala uživo u predivnom Zadru i ugostila više od 5000 trkača iz cijeloga svijeta. U Zadru su za Maraton klub nastupili supružnici Jasna i Hrvoje Mikulić i Josip Martinović, dok je naša Jasmika Zvonar trčala putem aplikacije u Čakovcu. Jasminku je cilj ulovio na 22,74 km, Jasnu na 21,5 km, dok je Josip ulovljen na 35,87 km a Hrvoje na 29,61 km.

Čestitamo članovima Maraton kluba na još jednom uspješnom odrađenom vikendu utrka. Za Brunu je ovime završena sezona duatlona, te se okreće nadolazećim triatlonima i trkačkim utrkama. Već sljedećeg vikenda nastupa na utrci srednje dugog triatlona Ocean Lava Montenegro. Josip, Hrvoje i Jasna se pak okreću nastupima na sljedećim službenim natjecanjima: Plitvice maratonu, Karlovačkom ceneru i Rijeka polumaratonu.

Ukupni rezultati PH u super sprint i sprint duatlonu su dostupni ovdje, a rezultati Wings for Life su dostupni ovdje.