4288

Deseto izdanje Malonogometne lige NS Velika Gorica i ove je godine ponudilo mnoštvo mladih igrača, zavidnu posjetu te motiviranost djece u cilju postizanja što boljih rezultata, ali i nadopunu nakon završetka nogometne sezone. Završni dan bio je praznik športa, praznik nogometa, praznik zajedništva Velike Gorice.

 

“Malonogometna liga je nogometni specifikum, mladi nogometaši u tri mjeseca tzv. zimske pauze imaju aktivnosti, u doduše novim uvjetima i okolnostima, ali svakako za opće dobro. Ove je godine, u desetom jubilarnom izdanju, sudjelovalo 36 momčadi u tri uzrasne kategorije, te je svakako riječ o najjačoj priredbi ovakvog karaktera na području Grada i Zagrebačke županije” – ističe pokretač, osnivač i alfa i omega Lige instruktor nogometa Stjepan GRĐAN.

 

Najboljim su se pokazali malonogometaši limača Bana Jelačića iz Vukovine, te HNK Gorice u dvije kategorije – mlađi i stariji pioniri. Ukupno je, ističe Grđan, nastupilo 480 nogometaša i 3 nogometašice, a odigrano je 216 utakmica.

 

“Zahvaljujem se glavnim pokroviteljima – Zajednici športskih udruga grada Velike Gorice i Nogometnom središtu Velika Gorica. Zahvaljujem sucima, delegatima, novinaru Viti Štubanu, gospodinu Draženu Vezmaru na gostoprimstvu i suorganizaciji završnog dana, i nadasve trenerima i mladim športašima koji su ovo deseto izdanje učinili iznimnim. Hvala svima, vidimo se dogodine, na 11., zasigurno još boljem i masovnijem izdanju” – ponosno će Grđan.

 

Nagrade su, između ostalih, uručili i predstavnici pokrovitelja; dopredsjednik Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice Darko Blažinčić, član IO Zajednice i nogometna i malonogometna legenda Krešimir Marušić, te predsjednik Nogometnog saveza Zagrebačke županije Stjepan Žugaj.

Foto: Vitomir ŠTUBAN, Sportske novosti