Iako su nastupili sa ‘drugom i trećom postavom’ nogometaši Gorice premoćni su pobjednici premijernog izdanja MNT ‘Sveta Lucija’, kojeg je povodom 20 godina od osnutka organizirala Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice, i koji namjerava postati tradicionalan.  Pomoć organizatoru u znatnoj su mjeri dali čelni ljudi NS Velika Gorica, a turnirom su rukovodili Darko Blažinčić, dopredsjednik Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice i instruktor nogometa Stjepan Grđan.

Za vrijeme održavanja turnira održan je vrlo konstruktivan i konkretan sastanak Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice – koju su predstavljali predsjednik Goran Kovačić, tajnik Davor Štuban i dopredsjednik Darko Blažinčić – sa ovlaštenim osobama nogometnih klubova, a istoj se odazvao i predsjednik NS Velika Gorica Željko Mihalj.

 img1

Nakon odigravanja po grupama najviše su uspjeha imali HNK Gorica I, NK Mraclin, NK Polet, NK Gradići, HNK Gorica II i NK Lomnica. U polufinalu dvije Gorice relativno su lako obračunale sa Mraclinom i Lomnicom, a u derbiju polufinala Polet je bio bolji od Gradića. U finalnom ‘trolistu’ mladi velikogorički nogometaši pobjedama nad Poletom u završnoj su utakmici riješavali pitanje pobjednika. Boljim su se pokazali ‘momci u bijelom’ i nošeni dobrim nastupima Roginića, Ćureka, Kamenjaševića i Tadića zasluženo osvojili naziv najboljeg.

Izabrana je i najbolja sedmorka ‘Svete Lucije 2016.9, čine ju Matteo Kamenjašević, Ivan Tadić, Ladislav Roginić, Ivan Kos, Igor Mostarlić, Ivan Zagorec i Hrvoje Humeljak.

Nagrade su najboljima dodijelili predsjednik Zajednice Goran Kovačić, savjetnik za šport Darko Ćopić, zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec i gradonačelnik Dražen Barišić. Druženje je potrajalo do kraja dana, a drugo izdanje ima jedan cilj – biti još bolje.

 img2Nakon finala; Ervin Kolarec, Darko Ćopić, Goran Kovačić, Perica Vidak, Dražen Barišić… dolje slijeva Darko Blažinčić, Stjepan Grđan…

galerija fotografija