Kao što se već pretpostavljalo i nekoliko kola ranije, a potvrđeno je u predzadnjem kolu, naša draga Ilovača osigurala je naslov najboljeg ovogodišnje Breške lige i kao druga momčad, poslije Velike Bune 2008. godine, uspjeli su osvojiti ligu bez poraza. Bravo dečki, svaka vam čast. Bili ste najkonstantniji tijekom cijele lige, žrtvovali ste odlazak na more radi lige, podnijeli još svakojake tlake i terete tijekom lige, samo da bi došli do svog cilja. Sama završnica u Dubrancu na Ilovače protekla je u vrlo dobroj, čak bih se usudio reći i odličnoj organizaciji domaćina. Malo je vrijeme ukakilo stvar jer je stalno visila kiša, ali nas to nikako nije omelo da se kvalitetno proveselimoi i podružimo.

Na kraju ovogodišnje priče još jednom veliko HVALA svim igračima i voditeljima, svim našim vjernim pratiteljima, fanovima, curama, udanim ženama, razvedenim ženama (ne svojom krivicom) koji su nas vjerno pratili kroz sve Scile i Haribde ovogodišne lige. Koje nisu omele niti velike vrućine, niti pijavice, niti topla piva na lige, niti godišnji odmori. BRAVO. Na kraju velika, velika, HVALA i Gradu Velikoj Gorici na čelu sa gradonačelnikom, gospodinom Draženom Barišićem koji su i ove godine prepoznali vrijednost i važnost cjelokupnog projekta za ovaj naš napačeni kraj, ovaj turopoljski i hrvatski Beverly Hills. Bez njih bi cijeli projekt u ovakvom obimu bilo jako teško sprovesti. Također velika hvala i svim medijima koji su nas vjerno pratili, koji su nas podržavali, hvalili i kudili, koji su nas gurali naprijed. Hvala i našem najvjernijem fanu Vladi, naš foto Vlado, koji i na kiši i na vjetru uvijek stoji pravo i svojim fotićima bilježi sve važno i manje važno na Ligi. Hvala i našoj Zajednici športskih udruga koja nas također vrijedno i kvalitetno prati i podržava. Hvala i Turističkoj Zajednici Grada Velika Gorica koja nas je također pratila i ovaj naš događaj uvrstila u važne događaje u Turopolju tijekom ljeta. Kakva bi to zahvala bila da se na kraju priče ne sjetimo i njega: Danijela Gorenca. Majstore, svaka čast i svaka ti dala. Toliko volje, ljubavi i ne znam čega sve ne prema našem događanju, uz sve poslovne obveze koje imaš tijekom tjedna, to može imati samo veliki ljubitelj i podržavatelj ovog našeg projekta koji ne gleda samo na blizu, koji gleda u daljinu. Još jednom i tebi hvala.

Pobjednik je Dubranec, drugo mjesto Kravarsko, a treća je Velika Buna. Najbolji strijelac je Šandor Ivan Šaki iz Opatije sa 27 golova, najbolji golman je Feljan Nikola iz Dubranca, a najbolji igrač je Feljan Stjepan sa 38 bodova, također iz Dubranca. Fair-play lige je momčad Strezojeva, a najbolji domaćin ekipa Gornjeg Hruševca. Najbolja šestorka Lige je : Feljan Nikola (Dubranec), Domitrović Josip (Kravarsko) Krpečanec Ivan-mlađi (Lijevi Štefanki), Škojc Danijel (Velika Buna), Šandor Ivan Šaki (Opatija) i Feljan Stjepan (Dubranec). Što reći još pametnoga? Ništa više, nego vidimo se i dogodine!!!