Proteklog vikenda 26.-27.03.2022., održano je u Rijeci prvenstvo Hrvatske u borbama za seniore i seniorke na kojem su nastupili karatisti i karatistice Karate kluba Velika Gorica čije su boje branili tri člana, Mia Mijović, Ines Grdenić i Petar Orešković. Naši predstavnici su uspješno predstavljali Veliku Goricu na ovom seniorskom prvenstvu i vratili se s titule seniorske prvakinje Hrvatske.

Ines Grdenić je drugu godinu zaredom osvojila titulu seniorske prvakinje Hrvatske u kategoriji -50 kg što je izuzetan uspjeh !!!!!

Ines je svaku borbu odradila odlično ne puštajući protivnicama ikakvu nadu za pozitivnim rezultatom a takva je bila i finalna borba u kojoj se našla sa prošlogodišnjom protivnicom te uvjerljivo pobijedila rezultatom 4:0. Usprkos ozljedama i pehovima unatoč samog prvenstva, uspjela je odraditi najbolje mečeve otkada nastupa na seniorskim državnim prvenstvima.

Državno prvenstvo je jedno od dva izborna turnira za Europsko seniorsko prvenstvo koje će se održati u Turskoj krajem svibnja. Drugi izborni turnir za naše reprezentativce je Zlatni pojas Čačka koji je ujedno i kategorizirani turnir HOO-a.

Ines želimo sreću da ostane u trenutnoj formi i u Čačku odradi mečeve kao na državnom prvenstvu.

Uz Ines nastupali su Mia Mijović (-55 kg) i Petar Orešković (-60 kg), no nažalost zaustavljeni su u prvom kolu bez šanse za repasažom jer su njihovi protivnici izgubili iduću borbu. Iako su izgubili borili su se jako dobro.

Ukupno prikazan odličan karate i odlične borbe, a da je bilo malo više sreće i koncentracije naši natjecatelji mogli su se još jednom naći na postolju.

Nema odmora za Karate klub jer već idućeg vikenda kadeti, juniori, U21 i seniori nastupaju na turniru TAD CUP u Rijeci, a nakon toga slijede turniri u Čačku, te Maloj Subotici i Ivanić Gradu za U14 uzraste. Nakon toga je još jedno važno natjecanje, prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore i U21 za koje se trenutno priprema naših 16 natjecatelja. Nadamo se uspješnom nastupu i na ovom natjecanje.

Gotovo sva natjecanja iz siječnja i veljače zbog Covid situacije premjestila u drugi dio prvog polugodišta pa ih očekuje zgusnut raspored do kraja srpnja sa turnirima gostovo svaki vikend.

Čestitke Ines Grdenić na ovom uspjehu i želimo joj da se izbori na odlazak na Europsko seniorsko prvenstvo za koje ima velike izglede.