Uspješan nastup Karate kluba Velika Gorica na međunarodnom turniru u Rijeci

U sportskoj dvorani Zamet u Rijeci proteklog je vikenda održan veliki međunarodni karate turnir TAD CUP koji je okupio preko 700 natjecatelja iz Italije, Srbije, Slovenije i Hrvatske. 

Karate klub Velika Gorica je nastupio sa ekipom od 11 natjecatelja kadeta, juniora i U21 jer ih krajem ovog mjeseca očekuje državno prvenstvo, pa je ovaj turnir poslužio kao svojevrsna provjera trenutne forme. Nažalost neki članovi zbog bolesti ili ozljeda nisu mogli nastupiti pa se u klubu nadaju da će i oni biti spremni za Prvenstvo Hrvatske.

Natjecatelji Karate kluba osvojili su ukupno 6 medalja, od čega 2 zlata koje su osvojile Katja Braica i Matea Kordić, Vita Kučan bila je srebrna, dok su broncu osvojili Ema Filković, Matej Vuković i Nikola Huzjak.

Najviše natjecateljica, ukupno 24, bilo je u kategoriji kadetkinja +54 kg gdje velikogoričani bili zastupljeni sa 3 predstavnice a Ema Filković je sac 4 pobjede u 5 borbi osvojila broncu.

Nakon ovih dobrih rezultata u Karate klubu Velika Gorica nadaju se dobrim rezultatima i na predstojećem Prvenstvu Hrvatske koje će se održati u Samoboru 23.-24.04.2022.