Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković primio je u ponedjeljak 13.ožujka izaslanstvo Hrvatskog olimpijskog odbora, na čelu s predsjednikom Zlatkom Matešom. Uz predsjednika Vlade bila je državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić.

Razgovarali su o rezultatima postignutim u 2016. godini, kao i o pripremama za pred olimpijsku 2017. godinu u kontekstu nastupa hrvatskih športašica i športaša na Zimskim olimpijskim igrama – Pyeong Chang 2018.
“Predsjednik Vlade pohvalio je aktivnosti Hrvatskog olimpijskog odbora, krovne organizacija hrvatskoga športa te istaknuo kako su nastojanja da se hrvatski šport unaprijedi ojačana i osnivanjem Središnjeg državnog ureda za šport. Dodao je da je važno raditi na poboljšanju uvjeta za bavljenje športom te pritom pohvalio brojne izvrsne rezultate hrvatskih športaša, koji su važni promotori Hrvatske u svijetu”, stoji u priopćenju Službe za odnose s javnošću Ureda predsjednika Vlade RH u kojem se navodi i da je izaslanstvo HOO-a izvijestilo predsjednika Vlade o aktivnostima u pred olimpijskoj godini u kojoj planiraju povećati sredstva olimpijskim kandidatima.
Na sastanku je državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić najavila izradu nacrta Nacionalnog programa športa.
Središnji državni ured za šport obavijestio je sve nacionalne sportske saveze i krovna udruženja, pa tako i Hrvatski olimpijski odbor o obvezujućoj proceduri u kandidiranju za organizaciju više sportskih i drugih velikih sportskih natjecanja te dobivanja suglasnosti nadležnih tijela.

 

Središnji državni ured za šport podsjeća da je za dobivanje suglasnosti potrebno, sukladno Zakonu o sportu, pravovremeno podnijeti zahtjev i dostaviti okvirni financijski elaborat iz kojeg je vidljiv izvor sredstava potreban za troškove organizacije natjecanja za koje se traži suglasnost.