Peti po redu, velikogorički nogometni kamp za početnike /2007 i 2008 godište/ održan je u vremenskom periodu, 14. 08. 2017. – 19. 08. 2017. godine, na igralištima HNK Gorica /Velika Mlaka/, NK Gradići /Gradići/, NK Udarnik /ŠRC Kurilovec/ i NK Lukavec /Lukavec/.

 

Osnovni ciljevi kampa:
1. prezentacija Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice
2. prezentacija stručnih stožera selekcija NSVG
3. edukacija velikogoričkih trenera
4. prezentacija nogometnih klubova
5. trenutne sposobnosti i znanja mladih nogometaša i nogometašica

 

Na kampu sudjelovalo je 117 dječaka i 3 djevojčice. Ukupno 120 športaša. Stručni stožer u sastavu: Voditelj kampa – instruktor nogometa Stjepan Grđan, voditelji stanica – Danijel Miloš, Stiven Žitnik, Željko Radočaj, Josip Piličić, Senad Harambašić, Tomica Kvakan i Ivan Grđan, ali i klupski treneri: Marijan Milanščak, Josip Mihanović i Silvio Cavrić, te polaznici nogometne akademije prezentirali su i pripremili športašima igre iz drugih športova, vježbe za razvoj motoričkih sposobnosti i tehničko-taktičke vježbe iz nogometa. Velikogorički nogometni kamp razlikuje se od klupskih trenažnih aktivnosti po sadržaju, broju trenera, broju športaša i organizacijskom obliku rada /stanice/. Moramo posebno naglasiti da je velikogorički kamp besplatan za športaše, a toga nema nigdje u regiji. Treneri su mogli kamp iskoristiti kao klupski trening, ali i vidjeti 32 vježbe različitih sadržaja koji mogu koristiti u dvogodišnjem ciklusu i dobiti sve programske sadržaje u pisanom obliku i zbog toga zabrinjava loš odaziv ili nikakav klupskih trenera, jer jedan od ciljeva kampa je i edukacija trenera.

 


Važna činjenica da je velikogorički nogometni kamp prepoznao i Hrvatski nogometni savez, te je kroz Nogometnu akademiju uvrstio kamp u svoj program aktivnosti i polaznici nogometne akademija za zvanje trenera UEFA A i UEFA B odrađivali su trenažnu praksu u sklopu kampa.

 

Djeca, ali i roditelji bili su oduševljeni organizacijom, kvalitetnim radom trenera, programskim sadržajima, a na kraju priče ZŠU grada Velike Gorice kao glavni sponzor i pokrovitelj kampa osigurala je svim sudionicima diplome, trenerima i domaćinima kampa reklamne dresove, a klubovi domaćini kampa na dar su dobili torbu sa 10 nogometnih lopti. Popis nogometnih klubova koji su sudjelovali sa trenerima i športašima na kampu: Ban Jelačić, Buna, Dinamo Hidrel, Gradići, Lomnica, Lukavec, Mladost, Polet, Udarnik i HNK Gorica. To je veliki pomak u odnosu na 2016 godinu.

 

ZAHVALA
Zajednici športskih udruga grada Velike Gorice – organizatoru i sponzoru kampa
Nogometnim klubovima koji su bili kvalitetni domaćini kampa
Voditeljima stanica i trenerima u klubovima – za kvalitetnu realizaciju kampa
Roditeljima i mladim športašima na sudjelovanju na kampu

Instruktor nogometa: Stjepan Grđan