Danas je u prostoru Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice održana prezentacija kandidature Velike Gorice za titulu Europskog grada sporta 2023. godine. U pripremi današnje prezentacije, Komisiji ACES Europe (The European Capitals and Cities of Sport Federation) dostavljen je opširni projekt sadržan u 14 poglavlja koji je obuhvatio cjelokupno stanje sporta i rekreacije u našem gradu, infrastrukturu, financiranje, organizaciju, brojčane pokazatelje u natjecateljskom i rekreativnom sportu i razvojne planove. Pored Bid File koji je dostavljen u ACES Europe članovima Komisije, današnja prezentacija obuhvaćala je PPT prezentaciju i prikaz video materijala nakon kojih su svi članovi Komisije tražili i dodatna pojašnjenja iz pojedinih poglavlja dostavljenih materijala. S obzirom na veliko zadovoljstvo članova Komisije predstavljanjem kandidature, za očekivati je konačnu pozitivnu odluku kojom će Velikoj Gorici i službeno biti dodijeljen naslov Europskog grada sporta 2023. godine.

Kompletnu tehničku pripremu današnje prezentacije osigurala je Zajednica športskih udruga grada Velika Gorica koja je bila i nositelj većeg dijela materijala na čelu sa glavnim tajnikom Darkom Blažinčić.

Na današnjoj prezentaciji bili su nazočni u ime Grada Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika i Domagoj Ilečić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU, Berislav Čižmek, lobist i direktor konzultantske kuće CBBS d.o.o. i Darko Blažinčić, glavni tajnik ZŠUGVG.

Komisija ACES Europe bila je u sastavu –  Hugo Alonso, tajnik ACES Europe i članovi Komisije Andrea Junger Palanska (ACES Europe Slovačka), Lukas Vorel Adams (ACES Europe Češka) i Kenneth Vella (ACES Europe Malta).

ACES Europe je udruženje sportskih gradova Europe sa sjedištem u Bruxellesu, koje promovira EU programe usmjerene sportu i fizičkoj aktivnosti te dodjeljuje naslov Europski gradovi sporta.