U trenucima kada smo se okrenuli pripremi za što boljom i uspješnijom sportskom 2015. godinom, sinoć smo se u dvorani Pučkog otvorenog učilišta prisjetili najboljih sportašica, sportaša, sportskih kolektiva, trenera i volontera koji su obilježili prošlu godinu u sportu Zagrebačke županije. Svima njima uručene su zaslužene nagrade na tradicionalnoj priredbi proglašenja najboljih sportaša Zagrebačke županije čiji je organizator Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, dok je domaćin i tehnički organizator bila gorička Zajednica športskih udruga.

 

Prijedloge za najbolje sportaše Zajednici športskih udruga i saveza Zagrebačke županije dostavile su gradske i općinske sportske zajednice. Žiri sastavljen od članova Izvršnog odbora županijske Športske Zajednice glasovanjem je izabrao najbolje u prošloj godini na sjednici Izvršnog odbora održanoj 12. veljače.

 

Najboljom sportašicom proglašena je Valetina Pereglin (Streljačko društvo Dubrava 1094) koja je prošle godine osvojila zlatnu i srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u samostrelu u Frankfurtu, dok je najbolji sportaš Velikogoričanin, Dino Bošnjak (AK Velika Gorica) koji je lani dotrčao do trećeg mjesta na Prvenstvu Balkana, te do naslova najbržeg Hrvata na 3 000 i 5 000 metara, a najbolji je bio na Prvenstvu Hrvatske u krosu.

 

EKIPNI NASLOVI U SAMOBOR I ZAPREŠIĆ
Karatistice Samobora najbolja su ekipa Zagrebačke županije, a do tog su naslova došle osvajanjem ekipnog naslova na Prvenstvu Hrvatske. Dominaciju u momčadskom sportu nastavili su kuglači Zaprešića koji su aktualni prvaci i pobjednici Kupa Hrvatske, dok su na međunarodnom planu osvojili šesto mjesto na Svjetskom kupu.
Nagrada za najbolju sportašicu i sportski kolektiv otišle su u Veliku Goricu jer je Mirjana Lučić (Stolnoteniski klub osoba s invaliditetom Uspon) najbolja sportašica, dok je Boćarski klub Marijan Dobrinčić proglašen najboljim sportskim kolektivom.

 

IGOR VRBAN NAJBOLJI MLADI SPORTAŠ
Najboljom mladom sportašicom proglašena je Ana Malec iz Ženskog rukometnog kluba Ivanić, dok je Igor Vrban iz Karate kluba Velika Gorica najbolji mladi sportaš. Uz njih nagrade su primili Mihaela Blažeka, Lea Stojković, Ana Murat, Anela Brandić i Lorena Štengl, te Dino Šimunec, Patrik Čauš, Marin Hlad, Luka Uremović, Karlo Gregoran, Lovro Novosel, Bruno Čabula i Filip Mavrić. Priznanjima Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije nagrađeni su pojedinci i sportski kolektivi koji su postigli značajna ostvarenja u sportu. Među nagrađenim pojedincima su Vladimir Stepanić, Milan Garašić, Jadranka Robić, Čedomir Antolković, Vid Tvorić, Igor Krpan i Anton Maras. Nagrađene sportske udruge su Košarkaški klub Gorica, Košarkaški klub Samobor, Kickboxing klub Ivanić Grad, Biciklistički klub Sveta Nedelja, Muški rukometni klub Zaprešić, Nogometni klub Dubrava i Kyokushin karate klub Dugo Selo.