Ovog vikenda održan je veliki međunarodni karate turnir 47. Zlatni pojas Čačka u Srbiji, najstariji karate turnir na ovim prostorima.

Hrvatska reprezentacija je nastupila u svim uzrastima, sa dvoje najboljih natjecatelja u svakoj kategoriji.

Iz karate kluba Velika Gorica nastupilo je 4 natjecatelja; Dominik Kučan u kadetima -63kg, Igor Vrban u juniorima +76kg, Mia Mijović u ml.seniorkama -50kg, te Ines Grdenić u ml.seniorkama i seniorkama -50kg.

Nažalost nisu mogli nastupiti Ivor Babić zbog bolesti i Petar Orešković zbog privatnih obveza.

Zlatni pojas Čačka je kriterijski za karate sport u uzrastu seniora za ostvarivanje kategorizacije od strane Hrvatskog olimpijskog odbora.

Ines Grdenić je ostvarila izvrstan rezultat osvojivši zlato pobijedivši u 4 borbe. Padale su redom protivnice iz Njemačke, Srbije, Rumunjske i na kraju najbolje srpske predstavnice u finalu Milivojčević.

Također, izvrstan rezultat ostvaruje Mia Mijović koja osvaja zlato u istoj kategoriji uzrasta ml. seniorki U21 pobjeđujući u finalu predstavnicu Rusije. U istoj kategoriji Ines osvaja broncu tako da smo imali dvije Velikogoričanke na postolju jednog ovako jakog turnira.

Dominik Kučan u kadetima -63kg osvaja broncu što je za njega najbolji rezultat ikada.

Dominik pokazuje veliki napredak i ovo je za njega bio iznimno bitan turnir gdje je pokazao da može odraditi na visokoj razini.

Igor Vrban gubi od predstavnika Turske, a kasnije u borbi za broncu i od predstavnika Srbije. Igor je imao jak ždrijeb u kojem je odmah u prvom kolu morao na odličnog Turčina sa kojim je radio borbu i na Europskom prvenstvu u Sochiju.

‘Sveukupno vrlo smo zadovoljni rezultatima, pogotovo što smo za Hrvatsku dali dva zlata od ukupno pet, koliko je osvojila cijela reprezentacija koja je nastupila u Čačku sa više od 50 natjecatelja’ – ističe trener Goran Živković.