3863

Tek što je započela nova sezona, turopoljsku ravnicu je zadesila prva trenerska promjena. Dražen Biškup, koji je na klupu HNK Gorice zasjeo u prosincu prošle godine, nakon osam mjeseci napušta Veliku Goricu. Iza njega je ostalo treće mjesto na kraju prošle sezone, dok je u ovoj za kormilom goričkog drugoligaša proveo četiri kola. Pobjeda protiv Sesveta i tri uzastopna poraza (Hrvatski dragovoljac, Šibenik, Zadar) bili su signal za uzbunu, a kada je tako prvi na udaru su treneri. S Draženom se solidarizirao i brat Damir, tako da će sutrašnju utakmicu kontra Cibalie voditi Damir Grlić, inače trener juniora i voditelj Omladinske škole, dok bi Biškupov nasljednik trebao biti poznat u ponedjeljak. Da će mu biti lako neće, jer momčad preuzima u ne baš idiličnoj situaciji.

 

 

POLET NAJBOLJI U MEĐUŽUPANIJSKOJ LIGI
I dok je Gorica odradila četiri prvenstvene runde, ostatak turopoljskih ligaša iza sebe ima po 180 minuta. Novaci u Međužupanijskoj ligi nogometaši Poleta na kontu imaju četiri boda. Ostala je žal za dva prosuta u domaćem dvoboju protiv Radoboja, jer dvije nespretne reakcije Stuparića gostima su donijele dva zgoditka. Srećom, Robert Zlodi je nakon pobjedničkog zgoditka u Obrežu bio i strijelac za remi protiv Radoboja.
Udarnik i Gradići na kontu imaju po bod. Gradići su ga osvojili u domaćem susretu protiv Libertasa, dok je Udarnik nakon domaćeg poraza od Karlovca 1919 (svladali i Gradiće, op.a) do boda došao u Petrinji kod Mladosti.

 

 

CELČIĆ LUKAVCU DONIO ŠEST BODOVA
Tri turopoljska ligaša, Lukavec, Mraclin i Klas igraju u Jedinstvenoj županijskoj ligi. Najbolji start bilježe u Lukavcu koji je u novo prvenstvo krenuo s dvije pobjede. Nakon domaćeg troboda protiv Jamnice, momčad je slavila i u gostima kod Rakovca. Zanimljivo, da je u oba susreta dvostruki strijelac bio Josip Celčić.
Polovičan učinak ima momčad Mraclina, koja je nakon poraza od Vatrogasca uspješna bila u domaćem susretu protiv Croatie. Klas, koji je ne tako davno bio stanovnik 3. HNL bilježi start iz noće more, jer su u dva odigrana susreta upisana dva uvjerljiva poraza uz gol razliku 1:13.

 

 

1. ŽNL=TUROPOLJSKA LIGA
Ostatak klubova, njih devet igra u Prvoj županijskoj ligi, koja će, ako zbog ničeg drugog, onda upravo zbog te činjenice našem pučanstvu biti i najzanimljivija. Lokalni derbiji, ako ih uopće još ima igrat će se tako svakog vikenda u drugom mjestu, čime ćemo se barem nakratko vratiti u ona vremena o kojima svi sa sjetom govore. Baceći pogled na tablicu nakon dva odigrana kola start s dvije pobjede bilježe Turopoljac i Vatrogasac, Ban Jelačić je nakon remija u Lomnici tri boda osvojio u susretu protiv Bune, dok polovičan uspjeh imaju Meštrica i Turopolje. Lanjski viceprvak lige, Lomnica na kontu ima tek jedan bod, dok su trenutno na ništici Mladost i Buna.