Ove nedjelje održan je Samobor Open, prvo ovogodišnje natjecanje u akrobatskom rock ‘n’ rollu na kojem su sudjelovali i članovi velikogoričkog kluba Vega te su polučili odlične rezultate i bili među najboljima.

Zlatom su se okitili Vita Tot i Noa Gloeš u kategoriji mlađih juniora 1, dok su se Vita Papić i Damjan Kačavenda našli na trećem mjestu osvojivši broncu.

Svoj debitantski nastup imali su Sara Kukla i Jakov Božičević koji su, na svom prvom natjecanju, osvojili visoko treće mjesto u kategoriji mlađih juniora 2.Teni Vrban i Ivanu Bačurin medalja je izmakla za dlaku te su ostali na četvrtom mjestu.

U kategoriji starijih juniora pobjedio je par iz Ukrajine dok su srebro odnijeli Ema Tot  i Andrija Fabijančić.

Medalje i za formacije

Pored parova, nastupile su i formacije. Prvo mjesto osvojila je ženska juniorska formacija The King (Tonka Sertić, Karla Bačurin, Lana Papić, Petra Storić, Antonija Koleš, Vita Tot, Sara Črnjak, Dora Sertić, Ema Tot, Vita Papić, Emili Kovačević).

Zlatom su se okitile i djevojčice iz formacije (F4) Sugar Crush (Luna Meštrović, Ana Pejić, Nadia Điko, Leona Ostrež, Marta Petrović, Mia Gereš).

U kategoriji malih formacija 2 Vegice (Nikolina Grbeša, Julija Matić, Julija Mijadžiković, Franka Mustapić, Gabrijela Babić) osvojile su treće mjesto.

”Gotovo svi naši članovi su se vratili s medaljama s ovog natjecanja pa s pravom možemo reći kako je ovo super početak natjecanja ove godine. Jako smo ponosni na naše članove, a rezultati su nam samo vjetar u leđa da radimo još više. U sportu nema dobrih rezultata bez puno rada.” – poručuju iz Vege.