Prošlog vikenda održan je svjetski kup u akrobatskom rock ‘n’ rollu u Villachu. Gotovo tisuću natjecatelja borilo se za naslov najboljeg u sedam kategorija a među njima su bili i članovi SPK Vega.

Vita Tot i Noa Goleš odlično su započeli natjecanje i plasirali se direktno u polufinale u kategoriji Children. U polufinalu im se dogodila mala pogreška koja se skupo plaća i završili su svoje natjecanje na 11. mjestu.

”Koreografija je potpuno nova i zahtjevna. U jednom trenutku smo izgubili kontakt i to je bilo dovoljno da nam suci uzmu 5 bodova. Da nije bilo toga, vjerojatno bi ušli u finale, ali sve je to sport.” – prokomentirala nam je Vita.

Ema Tot i Andrija Fabijančić su se također nadali plasmanu u top 10, no ovo natjecanje su završili na 14. mjestu u kategoriji Juniors.

”Zadnjih mjesec dana smo se pripremali za ovaj svjetski kup. Znamo gdje možemo doći i trudimo se iz petnih žila, no ovaj put nismo uspjeli. Da mi je netko rekao da ćemo loše izvesti prvu akrobacije, reko bih mu da je lud, ali eto upravo nam se to dogodilo.” – ispričao nam je Andrija.

Unatoč svemu trener Tomo je bio zadovoljan nastupom i prenio nam je dojmove : “Iako smo pucali na bolji rezultat nismo nezadovoljni. Oba para su pokazala izniman napredak i da se nisu dogodile te greške ostvarili bi svoj cilj. Izuzetno sam ponosan na njih jer opako konkuriraju moćnim parovima koji se trenutno drže na vrhu. Za dva tjedna imamo novu priliku u Krakowu.”

Mi im želimo puno sreće i uspjeha u daljnjem radu i neka donesu koju medalju sa svjetskih i europskih natjecanja.