Članovi SPK Vega sudjelovali su ovog vikenda na Svjetskom Kupu u Sochiu (Rusija). World Cup Sochi 2021 je prvo natjecanje uživo nakon 15 mjeseci i usprkos Covid -19 pandemiji velikogorički plesači akrobatskog rock ‘n’ rolla uspjeli su predstavljati naš grad i Hrvatsku.

Na ovom natjecanju okupilo se preko 250 plesača iz 10 zemalja, a World Cup Sochi  poznat je kao najteže natjecanje u sezoni. Ne samo što su dominirali Rusi, psihički pritisak je bio ogroman. Osim što su Rusi mašinerija koju je teško prestići, bili su u dodatnoj prednosti jer imaju nacionalna natjecanja svaki drugi vikend. Lara Ištvanek i Martin Vuglenović plasirali su se na 33. mjesto, dok su Ema Tot i Andrija Fabijančić završili na 40. mjestu.

Iz Vege ističu kako su očekivali su bolje rezultate, ali su zadovoljni svojim nastupom: ”Očekivali smo bolji plasman, ali jednostavno nismo imali sportske sreće. Kao u nogometu, jako je bitan ždrijeb, a rezultat jednim dijelom ovisi koju rundu plešete. Naši parovi su dobili prve runde iz kojih se jako teško plasirati dalje, pogotovo kada u konkurenciji imate toliko ruskih parova. Vjerujem da bi plasman bio između 15. i 24. mjesta da su plesali u kasnijim  rundama. Iako smo očekivali bolje rezultate ponosan sam na naše parove. Unatoč svemu, plesali su bolje nego ikad i dostojno predstavljali Hrvatsku.” – objasnio nam je Tomo Vega.

Odlazak u Sochi upitan do samog kraja a sama organizacija puta bila je izuzetno stresna. Financijski i organizacijski zahtjevi su bili veliki izazov za klub a dodatni stres bio je i PCR test jer su rezultate dobili tek tri sata prije puta. Da je netko bio pozitivan svi bi morali u samoizolaciju i ne bi imali privilegiju predstavljati Hrvatsku na ovom Svjetskom Kupu. Povratak u Hrvatsku bio je još stresniji jer su plesačima rezultati PCR testova došli tek po slijetanju u Moskvu.

 ”Srećom sve je prošlo u najboljem mogućem redu i ovim putem želim se zahvaliti Zajednici sportskih udruga grada Velike Gorice i Hrvatskom Rock ‘n’ Roll Savezu koji su nam pomogli financijski i organizacijski kako bi Ema i Andrija, Lara i Martin plesali pod hrvatskom zastavom na ovom velikom natjecanju. Veliko hvala i roditeljima sportaša na ogromnom povjerenju i podršci.”