Danas je u gradskoj upravi potpisan ugovor između Grada Velike Gorice i Zajednice sportskih udruga o dodjeli sredstava za provedbu Programa javnih potreba u sportu Grada Velike Gorice za 2024. u iznosu od 1.624.450,00 eura.

Ovim sredstvima sufinancirati će se programi 54 članice Zajednica u kojima se organiziranim sportom bavi oko 7.000 sportaša i sa kojima radi oko 280 trenera.

Najveći iznos sredstava dodijeliti će se udrugama prema programskim područjima:

  1. Programi sportskih udruga, zajednički programi velikogoričkog sporta, posebni programi velikogoričkog sporta i funkcioniranje Zajednice u iznosu od 1.023.000,00 €
  2. Sportske udruge od posebnog značaja za Grad u iznosu od 300.000,00 €
  3. Vrhunski sport u iznosu od 255.000,00 €

Pored ovih sredstava, Zajednica raspolaže i iznosom od 46.450,00 € koji će se dodijeliti putem Javnog poziva udrugama za financiranje dodatnih programa u sportu od značaja  za Grad Veliku Goricu u 2024. godini a Zajednica će po prvi puta dodijeliti i stipendije mladim i nadarenim sportašima Grada Velike Gorice u iznosu od 130,00 eura mjesečno.

Gradonačelnik Ačkar sportskim je djelatnicima zahvalio na predanom radu, entuzijazmu i stručnosti na području sporta. Naglasio je da Velika Gorica ima 10 tisuća aktivnih sportaša i da je sport najbolja prevencija protiv ovisnosti.

“Kako se nositi u pobjedi i porazu, sa svojom emocijom. Sve kategorije saveza su dale doprinos tome da imamo veliki broj zadovoljnih sugrađana. Vaše djelovanje je toliko vidljivo preko proširenja sportskih aktivnosti, iskoraka prema trećoj dobi, domaćinstva Europskog tjedna sporta, prezentacije Velike Gorice kao sportskoga grada kroz otvorenje Nacionalnih sportskih igara mladih na zavidnoj razini. Sve je to u godini iza nas: odlična organizacija i sportska atmosfera. Doveli smo saveze tolikom brigom i empatijom adekvatno i dostojanstveno do razine koju oni zaslužuju. Vi ste naš ponos”, rekao je gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.