Na dan Izbora sportaša i sportašica Velike Gorice – 28. prosinca 2017.godine – točno u podne u velikogoričkom gradskom Poglavarstvu uz nazočnost dvaju dogradonačelnika Velike Gorice Ervina Kolarca i Krešimira Ačkara te dogradonačelnika Lepoglave Hrvoja Kovača sportske zajednice navedenih gradova potpisale su Povelju o sportskoj suradnji.

Supotpisnici Povelje o suradnji su predsjednici dviju Zajednica – velikogoričke Goran Kovačić i lepoglavske Ivica Rudec te tajnici Davor Štuban i Damir Kužir. Ovaj pilot projekt razvoja sporta na lokalnoj razini dobio je punu podršku čelnih ljudi hrvatskog športa, ponajprije pomoćnika glavnog tajnika Siniše Krajača iz Hrvatskog olimpijskog odbora.

U dogledno će vrijeme suradnja na ovoj razini biti ponuđena i gradovima Zadru, Puli i Virovitici, a očekuje da će prvi sastanak sa konkretnom razradom tema i pravaca djelovanja biti održan već krajem veljače ili početkom ožujka.
Gosti iz Lepoglava nakon posjete Gradskom poglavarstvu razgledali su, uz svoje domaćine, i postav Muzeja Turopolja, te se kasnije prigodno družili u novootvorenom hotelu Garden Hill. Uvečer su bili dio tradicionalne priredbe ‘Športaš godine 20017.’.