Grad Samobor i Samoborski športski savez ove su godine bili domaćini i organizatori svečanosti proglašenja najboljih sportaša i sportskih kolektiva Zagrebačke županije u protekloj 2018. godini, koju tradicionalno organizira Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, a koja je upriličena u četvrtak, 21. veljače, u dvorani samoborskog kina.


Velikogorički šport i ove je godine rezultatima nadmašio gradove iz ‘zagrebačkog prstena’, a nazivima najboljih okitili su se – zasluženo i sa stilom – Dino Bošnjak, najbolji športaš Zagrebačke županije u 2018.godini, te Šahovski klub Polet najbolja ekipa. Nikica Kasunić, posthumno je dobio nagradu kao najbolji športaš osoba s invaliditetom.
Nagrade su također zaprimili i zaslužni djelatnik Neven Karas, predsjednik Hrvatskog rukometnog kluba Gorica, i Nogometni klub Dinamo Hidrel, koji je lani obilježio 70 godina od osnutka. U kategoriji Nade godine nagrađeni su atletičarka Maraton kluba Velika Gorica Tena Petračić, te mladi Matija Ivanjko, član Judo kluba Pinky.


Velikogoričku delegaciju – u odsutnosti predsjednika Gorana Kovačića koji je nedavno operirao kuk – predvodili su savjetnik za šport Darko Ćopić, član Izvršnog odbora ZŠUIS Zagrebačke županije Nenad Črnko, tajnik Davor Štuban, instruktor nogometa Stjepan Grđan i vođa puta Ranko Dobrić.