Utakmicom u Kaštelima u kojoj su gorički rukometaši doživjeli poraz rezultatom 29:23 zaključen je prvi dio sezone u kojem je HRK Gorica zauzela odlično šesto mjesto s 26 osvojenih bodova. Ovaj rezultat donio je Goričanima u nastavku prvenstva plasman u Ligu za poredak zajedno s momčadima Zameta, Spačve i Karlovca. Nijanse su momčad dijelile i od mogućeg plasmana u Ligu za prvaka, no povrede u nastavku prvenstva učinile su svoje. –Prvenstvo smo odigrali dobro, čak smo iznenadili i sami sebi. Vidjevši da nećemo ostvariti plasman u Ligu za prvaka usredotočili smo se na ovo, a ovim šestim mjestom smo izjednačili najbolji klupski uspjeh-rekao je trener Hrvoje Pekera.

3441-300x211

Početak nadmetanja u „zicer ligi“ je 11. travnja domaćom utakmicom protiv Spačve, a u tih šest utakmica trener će priliku dati mlađim igračima, od kojih su neki već i upisali prve ligaške minute. –Pomladit ćemo momčad, ti dečki još fizički nisu dorasli, ali guram ih da vidim tko se od njih može nametnuti za iduću sezonu- kaže trener Pekera.
Sezona je dodatno produžena i plasmanom u četvrfinale HR Kupa, gdje Goričani nisu imali sreće sa ždrijebom. Svi četvrtfinalisti bili su smješteni u isti šešir, a kuglice su spojile SEHA ligaša iz Našica, NEXE i našeg premijerligaša koji će se susresti 22. travnja u Našicama.