“Na ovom natjecanju nastupilo je 885 natjecatelja iz 35 država. Mi smo nastupili sa naše dvije Sare, koje su nastupale za selekciju Zagrebačke županije. Prvi dan na tatami je izašla Sara Anđelić, kategorija -47kg. U prvom kolu pobjeđuje predstavnicu Njemačke 22:2, u drugom kolu pobjeđuje predstavnicu Grčke na zlatni bod, dok u borbi za medalju gubi od predstavnice Španjolske 9:14, i tako osvaja 5 mjesto.

Sara Habijančić


Drugi dan na tatami je izašla Sara Habijančić, kategorija -51kg. U prvom kolu je bila slobodna, u drugom kolu pobjeđuje predstavnicu Njemačke 29:7, u trećem kolu pobjeđuje predstavnicu BiH 39:15, u polufinalu pobjeđuje predstavnicu Grčke 12:10, i u finalu pobjeđuje još jednu Grkinju 22:10, te tako osvaja zlatnu medalju i direktan plasman na kadetsko prvenstvo Europe 2019. Napomenut ćemo da samo osvajači zlatnih medalja sa ovog turnira imaju direktan plasman na EP za kadete.
Čestitke našim Saritama na prikazanome, ponosni smo na vas.BRAVO!”, ističe trener Taekwondo kluba Velika Gorica Igor Matić.