Proteklog vikenda u Zaprešiću je održano 30. Prvenstvo Hrvatske u akrobatskom rock and rollu na kojem su nastupili i plesači SPK Vega te se s ovog prvenstva sa nekoliko medalja.

Naslove državnih prvaka odnijela je formacija Sugar Crush ((Luna Meštrović, Tea Hrženjak, Mia Gereš, Marta Petravić, Sara Kukla).

Srebrnu medalju osvojila formacija Magic (Dora Sertić, Tonka Sertić, Antonija Koleš, Petra Storić, Sara Črnjak, Antea Ćelić, Emili Kovačević, Vana Dragosavljević) u kategoriji malih formacija 2.

Mala formacija 3 Vegice (Karla Bačurin, Rafaela Zetić, Julija Matić, Veronika Šoljić, Gabrijela Šoljić, Dorotea Vukadin, Milla Vurdelja, Nikolina Grbeša) okitila se brončanom medaljom.

Vita Tot i Noa Goleš u međunarodnoj kategoriji Mlađih juniora 2 (children) osvojili su drugo mjesto, a Tena Vrban i Ivano Bačurin završili su na 5. mjestu.

U kategoriji mlađih juniora 1 (Juveniles), Lana Papić i Izak Čosić plasirali su se na 6. mjesto, dok su u istoj kategoriji njihovi klupski kolege Vita Papić i Damjan Kačavenda osvojili 10. mjesto.

Usprkos ozljedi i bez ijednog isplesanog programa na treninzima u protekla dva tjedna, Ema Tot i Andrija Fabijančić uspjeli su izvesti svoj program i osvojiti broncu. Ovaj par je zajedno s parovima iz ARRK Buba i ARRK MegaRock osvojio i zlato s formacijom Toy story u kategoriji juniorskih formacija.

Ovim rezultatima Vegini parovi i formacije su potvrdili su dobre rezultate u akrobatskom rock ‘n’ rollu što je rezultat napornog rada i dobrog trenerskom rada u klubu (Tomislav Odžić, Matea Posavec i Veronika Šipušić.

Plesače SPK Vega očekuje Europsko prvenstvo u Švicarskoj sljedeće subote i još jedno domaće natjecanje nakon čega na slijedi zasluženi odmor do polovice kolovoza kada kreću na ljetni kamp a potom kreću i pripreme za sljedeću sezonu.

Čestitke svim plesačima i trenerima Vege na postignutim rezultatima !