Proteklog vikenda održan je 1. Kup Hrvatske i Studentsko prvenstvo Hrvatske u karateu u sportskoj dvorani Jelkovec u Zagrebu na kojem su nastupili i članovi Karate kluba Velika Gorica koji su postigli zapažene rezultate jer su na oba natjecanja svi natjecatelji završili na postolju.
Mia Mijović prvi put je nastupila na Studentskom prvenstvu Hrvatske i odmah osvojila zlato i postala studentska prvakinja Hrvatske u kategoriji seniorki -55kg.
Na Kupu Hrvatske dozvoljen je bio nastup za uzrast 2009.-og godišta i mlađih i to je ujedno bio i kvalifikacijski za Balkansko prvenstvo koje se održava u Beogradu u lipnju. Sva tri velikogorička natjecatelja prikazali su odlične borbe i završili na postolju. Mia Čunčić u kategoriji -35kg osvojila je zlato, Mara Gusić u kategoriji -44 kg broncu, a Vito Hulina u kategoriji -50kg srebro.
Iz Karate kluba Velika Gorica ističu kako će im svibanj i lipanj biti pun događanja jer ih očekuje turnir u Karlovcu a potom u Sisku i Krku a završnica i vrhunac natjecanja biti će krajem lipnja kada ih očekuje nastup na Svjetskoj ligi mladih u Poreču koji je jedan od 4 najjača turnira u svijetu za uzraste od 12-17 godina.
U Poreču će nastupiti sa 10 natjecatelja koji će u 4 dana natjecanja pokušati ostvariti što bolji rezultat boreći se sa samom kremom natjecatelja iz cijeloga svijeta. Prošle godine je na Ligi mladih u Poreču nastupilo oko 1600 natjecatelja iz 50 država, s time da je situacija sa Coronom još bila aktualna. Ove godine se očekuje i veća konkurencija, a naši velikogoričani jedva čekaju odmjeriti snage sa najboljima iz cijeloga svijeta.

Hrvatski karate savez se izborio da Poreč uz Meksiko, Cipar i Veneciju dobije organizaciju Svjetske lige mladih (WKF KARATE YOUTH LEAGUE) koji je kategorizacijski turnir Hrvatskog olimpijskog odbora.

Čestitke svima na postignutim rezultatima !