Proteklog vikenda, 15. i 16. srpnja na Biljskom jezeru kod Osijeka održano je Prvenstvo Hrvatske u akvatlonu u organizaciji Triatlon klub Tri-tim iz Osijeka.

Prvenstvo se održavalo dva dana u odvojenim disciplinama akvatlona – sprint akvatlon (500m plivanja i 2,5km trčanja) i standardni akvatlon (2,5km trčanja, 1km plivanja i 2,5km trčanja) tako da se može reći da su ovo bila dva Prvenstva Hrvatske.

Na prvenstvu je sudjelovao Tin Kaurić iz Triatlon klub Velika Gorica i osvojio je 1. mjesto u standardnom akvatlonu te 2. mjesto u sprint akvatlonu..

Prvog dana, u disciplini sprint akvatlona Tin je izuzetno teškim uvjetima za sve sportaše, sa temperaturom vode 30C a zraka 34C što je ovo natjecanje činilo vrlo izazovnim i zahtjevnim, zauzeo ukupno drugo mjesto i time postao viceprvak Hrvatske.

Drugog dana u disciplini standardnog akvatlona koje je započelo trčanjem na 2,5 km, Tin je od starta bio na vodećoj poziciju koju nije ispustio do kraja natjecanja pa je prvim vremenima trčanja i drugim vremenom plivanja ukupno je osvojio naslov prvaka Hrvatske u apsolutnoj kategoriji te 1. mjesto u kategoriji M25.

Ova natjecanja bila su i provjera forme pred nastup na Europskom prvenstvu u akvatlonu koje će se održati u mjestu Menen u Belgiji krajem kolovoza. Sada predstoji mjesec dana priprema za natjecanje i podizanje forme za kvalitetniji i rezultatski dobar nastup na predstojećem EP.

Link na rezultate – sprint akvatlon

Link na rezultate – standardni akvatlon