Tradicionalna priredba Športaš godine 2019. održat će se 19.prosinca s početkom u 19 sati u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica, a Izvršni odbor Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice odabrao je najbolje u 12 kategorija.


Konkurencija je u svim kategorijama bila iznimno jaka, pa su tako za najbolju momčad godine bili nogometaši Gorice, petoplasirana momčad elitne hrvatske nogometne lige; rukometaši Gorice, vodeća momčad u poretku Premijer Paket 24 lige; košarkaši Gorice, polufinalisti Kupa Krešimira Ćosića i trenutno momčad koja drži ‘broncu’ u poretku najboljih hrvatskih momčadi, a tu su i pobjednici Prvenstva Hrvatske strijelci Gorda i europski i svjetski prvaci, juniori Plesnog kluba Megablast.
Još je veća konkurencija među trenerima, pa su tako članovi Izvršnog odbora birali između Sergeja Jakorovića, Josipa Sesara, Andrije Nikolića, Damira Bošnjaka, Davora Gmižića, Gorana Živkovića, Igora Matića i Gordana Križaja i nisu imali nimalo ugodan zadatak izabrati prvog među jednakima.
Uz Nagradu za životno djelo biti će uručena i nagrada za posebna postignuća, kao i nagrade najboljem športaši i treneru športaša s invaliditetom.