Na 1.sjednici novog saziva Skupštine Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice najavljena mogućnost besplatnog knjigovodstva za sve udruge članice

Sjednicu je otvorio predsjednik Goran Kovačić, a jednoglasno su javnim glasovanjem usvojeni dnevni red i zapisnik sa prošle sjednice. U Radno predsjedništvo izabrani su, uz predsjednika, i Darko Blažinčić i Stjepan Bačurin, a predsjednik Verifikacijske komisije Ranko Živković konstatirao je da sjednici nazoči 30 predstavnika, te su sve donesene odluke i pravovaljane. U Skupštinu su primljeni zastupnici Dražen Čurek i Luka Lasić.

Tajnik Davor Štuban je nakon uvodnih riječi predsjednika objasnio raspored sredstava po programskim područjima. Udruge od posebnog značaja zaprimit će 2.2 milijuna kuna, a Pravilnik o udrugama od posebnog značaja na doradi je na razini Izvršnog odbora i biti će usvojen na jednoj od slijedećih sjednica. Zajednica članicama nudi i besplatno knjigovodstvo, te se programsko područje Funkcioniranje Zajednice povećalo na očekivanih 550.000,00 kn. Istaknuo je i da će Zajednica pripomoći nabavci strojeva na streljani Grm u Lukavcu, ali i dalje pratiti namjensko trošenje sredstava. Tajnik Štuban je iznio i Plan rada za 2018.godinu, a oba su izvješća usvojena jednoglasno javnim glasovanjem.

Skupštini se obratio i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec. Istaknuo je da Grad uvelike pomaže razvoj športa i rad Zajednice športskih udruga, ali i rekreativni, savez osoba s invaliditetom, Ustanovu za upravljanje SRC-om Velika Gorica, te plaća liječničke preglede za športaše i brine o objektima nogometnih udruga. U dogledno vrijeme, istaknuo je Kolarec, očekujemo i osnivanje plivačkog kluba kada se otvori Gradski bazen.

 

Skupština je protekla u konstruktivnom ozračju, a ona na kojoj će se raspoređivati raspored sredstava po udrugama očekuje se u veljači.

 

Foto: Igor ĐURAN