Temeljem odluke sa sjednice Izvršnog odbora Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice jučer je predsjednik Goran Kovačić uručio športsku opremu novoosnovanom Plivačkom klubu ‘Gorica’. Vrijednost opreme je 4.5000,00 kuna, a daska za plivanje i ostali rekviziti poslužit će čelnom čovjeku kluba Domagoju Zajecu – inače jednom od trenera hrvatske plivačke reprezentacije – i njegovim suradnicima u boljem provođenju plivačkih programa.

Domagoj Zajec (prvi slijeva) sa suradnicima i Goran Kovačić (desno), predsjednik Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice

‘Iako su nam programska područja ove godine nešto umanjena u odnosu na 2018.godinu, jer je znatno povećanje usmjereno ponajprije na športske udruge koje su prošlih godina dijelom bile i zapostavljene, nastojimo pomoći ponajprije udrugama iz pridruženog članstva. Tako smo nedavno pomogli Hrvački klub ‘Velika Gorica’, a svaka pomoć plivačkom sportu, koji je jedan od bazičnih, uvijek je pravilno usmjerena’, istaknuo je predsjednik Goran Kovačić.

Plivački klub ‘Gorica’ je početkom lipnja ove godine na velikogoričkom Gradskom bazenu održao prvi ogledni trening, a kroz nekoliko mjeseci broj djece je sve veći. Profesor kineziologije Domagoj Zajec punih je 12 godina plivao za zagrebačke klubove i bio osvajač medalje na državnim prvenstvima.

‘Samo radom i zalaganjem može se doći do uspjeha i rezultata, a odricanje, stjecanje radnih navika i dobra organizacija slobodnog vremena posebno su bitni u plivanju’, tvrdi Domagoj, koji je – sam to voli reći . puno toga naučio od svojih bivših trenera, te naučena znanja danas vrlo rado i kvalitetno prenosi na mlade talente.

Foto: Vitomir ŠTUBAN