U subotu,25.02.2023. godine završila je 16. malonogometna liga mladeži koja se u organizaciji Zajednice sportskih udruga grada Velike Gorice i u suradnji sa Nogometnim savezom Velike Gorice već tradicionalno održava u SC Panadić Sport za klubove sa velikogoričkog područja.

Malonogometna liga započela je 26.11.2022. godine u tri dobne kategorije: početnici (igrači rođeni 2012.-2013.), mlađi pioniri (2010.- 2011. godište) i pioniri (2008.-2009. godište) a ukupno su sudjelovale 44 momčadi (pioniri i početnici po 16 momčadi a mlađi pioniri 12 momčadi). Po prvi puta na malonogometnoj ligi sudjelovali su svi klubovi sa velikogoričkog područja.

Pobjednici ovogodišnje lige bili su HNK Gorica kod limača i mlađih pionira dok su kod starijih pionira najbolji bili igrači Bana Jelačića.

Četiri prvoplasirane momčadi u svakoj kategoriji nagrađene su peharom i medaljama a nagrađene su i najbolje petorke u sve tri kategorije i djevojčice, njih 10, koje su zaigrale na ovogodišnjoj ligi.

Konačni poredak 16. Velikogoričke malonogometne lige:
Limači: 1. HNK Gorica, 2. NK Dinamo Hidrel, 3. NK Kurilovec, 4. NK Ban Jelačić
Mlađi pioniri: 1. HNK Gorica, 2. NK Buna, 3. NK Turopoljac, 4. NK Dinamo Hidrel
Pioniri: 1. NK Ban Jelačić 2, 2. HNK Gorica 1, 3. HNK Gorica 2, 4. NK Buna

Nagrade najboljima uručili su Ivan Rak, predsjednik uprave VG Čistoće i izaslanik gradonačelnika Velike Gorice Krešimira Ačkara, Željko Mihalj, predsjednik Nogometnog saveza Velika Gorica, Darko Blažinčić, tajnik Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice i nogometaši HNK Gorica, Krešimir Krizmanić, Jurica Pršir i Luka Kapulica.

Voditelji natjecanja su bili Stjepan Petrac, Stjepan Grđan i Zlatko Petrac.

Malonogometna liga jedan je od strateških projekata Zajednice športskih udruga koja je i financirala sve troškove lige i osigurala nagrade a pored toga, ove godine dodatno su financirani troškovi energenata tijekom održavanja lige koji su znatno porasli u odnosu na proteklu godinu.