Ženski sport u Velikoj Gorici bogatiji je za još jednu seniorsku ekipu. HNK Gorica formirala je žensku seniorsku ekipu koja će od ove sezone krenuti u natjecanje u 2. HNLŽ u kojoj se natječu još i ekipe ŽNK Marjan Split,  ŽNK Pregrada, NK Odra, ŠNK Frankopan Sisak, NŠK Vrčevo, NK Varteks Varaždin, NK Župa dubrovačka, ŽNK 4 rijeke Karlovac i ŽNK Lepoglava.

Ženska seniorska ekipa po prvi puta se okupila u nedjeljnim večernjim satima na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici a na prvom treningu prisustvovale su 22 igračice pod vodstvom trenera Marijana Dužića i kondicijskog trenera Ivana Zagorca. Na prvom okupljanju djevojkama su pozdravne riječi u ime kluba uputili tehnički direktor HNK Gorica Darko Blažinčić, Lada Rojc, kordinatorica ženskih ekipa Gorice i Marijana Plahutar, predstavnica ženskih ekipa.

Nakon prozivke i prvog treninga u Velikoj Gorici djevojke će preseliti na ŠRC Zvrnik u Buševcu, gdje će se pripremati i trenirati tri puta tjedno na terenu NK Polet sa kojim je HNK Gorica dogovorio suradnju. Tijekom priprema ekipi će se priključiti i djevojke koje su bile na odmoru a radi se i na dovođenju nekih pojačanja iz Prve lige ali i iz stranih klubova kako bi ekipa što spremnije ušla u natjecanje.

Ambicije kluba se ne kriju, cilj je Prva HNLŽ. Prvo kolo na rasporedu je 12. rujna, u gostima kod NK Odre, nakon čega seniorke očekuje utakmica pretkola Kupa.

Formiranje ženske seniorske ekipe, HNK Gorica napravio je još jedan iskorak u radu kluba i dao značajan doprinos razvoju ženskog sporta u našem gradu. Ovim projektom realizirana je višegodišnja ideja koja je bila u klupskim planovima a ujedno je i zaokružena jedna lijepa sportsko nogometna priča, okupljanjem djevojčica i djevojaka svih uzrasnih kategorija u jednu veliku nogometnu obitelj. Pripreme u HNK Gorica za formiranje ženske seniorske ekipe trajale su duže vrijeme. Klub je najprije 2019. godine krenuo u natjecanje sa ekipom kadetkinja, godinu dana kasnije u sustav natjecanja uključene su pionirke a od ove godine isto je napravljeno i sa seniorskom ekipom.

Ženski nogomet razvija se velikom brzinom i sve više djevojaka dolazi na nogometne terene pokazati svoje sposobnosti pa je i to bila jedna od zvijezda vodilja kod formiranja buduće ženske akademije na Gradskom stadionu. Djevojke su dobile priliku pokazati svoja nogometna umijeća i znanja u ženskom okruženju u kojem će se zasigurno i osjećati najbolje.

Vjerujemo da će djevojke na zelenim travnjacima ostvariti svoje snove ali i nastaviti slavnu tradiciju ženskog nogometa u Velikoj Gorici kada su nogometašice Radnika ostvarile zapažene rezultate i brojne uspjehe u ženskoj seniorskoj konkurenciji i kada su bile među najboljima u Hrvatskoj.