U subotu, 24.02.2024. godine finalnim utakmicama završilo je 17. izdanje malonogometne liga mladeži koja se u organizaciji Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice i u suradnji sa Nogometnim savezom Velike Gorice već tradicionalno održava u SC Panadić Sport za klubove sa velikogoričkog područja.

Malonogometna liga započela je 25.11.2023. godine a igralo se u tri dobne kategorije: početnici (igrači rođeni 2011.-2012.), mlađi pioniri (2009.- 2010. godište) i pioniri (2007.-200. godište). Na ovogodišnjoj ligi sudjelovalo je svih 18 velikogoričkih nogometnih klubova sa 44 momčadi u natjecanju – početnici 16 ekipa, mlađi pioniri 16 ekipa i pioniri 12 ekipa.

Finalna večer okupila je veliki broj posjetitelja koji su mogli uživati u dobrom nogometu i uzbudljivoj završnici lige, jer o pobjedniku u kategoriji mlađih i starijih pionira odlučivali su udarci sa šest metara. I dok su početnici HNK Gorice u finalu s 4:0 porazili vršnjake Bune, njihove starije kolege u reprizi finala do pobjedničkog trofeja su došli u lutriji udaraca sa šest metara.

Četiri prvoplasirane momčadi u svakoj kategoriji nagrađene su peharom i medaljama a nagrađene su i najbolje petorke u sve tri kategorije i 17 djevojčica koje su zaigrale na ovogodišnjoj ligi.

Konačni poredak 17. malonogometne lige:
Početnici: 1. HNK Gorica, 2. NK Buna, 3. NK Ban Jelačić, 4. NK Velika Mlaka 1947
Mlađi pioniri: 1. HNK Gorica, 2. NK Buna, 3. NK Ban Jelačić, 4. NK Dinamo Hidrel
Pioniri: 1. NK Buna, 2. NK Ban Jelačić, 3. NK Mladost Obrezina, 4. NK Gradići

Najbolji pojedinci
Početnici: Najbolji igrač Matej Lovrinčević, najbolji vratar Jakov Gašparac
Dream Team: Jakov Gašparac, Matej Lovrinčević, David Karapandžić, Toma Mihalj, Ivor Žužić

Mlađi pioniri: Najbolji igrač Fran Malbaša, najbolji vratar Ivan Zlodi
Dream Team: Ivan Zlodi, Fran Malbaša, Noa Tomas, Josip Marić, Emanuel Šebek

Stariji pioniri: Najbolji igrač Ivan Kalisar, najbolji vratar David Čunčić
Dream Team: David Čunčić, Ivan Kalisar, Marko Leovac, Marko Puzak, Jakov Lučan

Nagrađene djevojčice: Claudia Bartolin (NK Polet), Luna Cvjetanović (NK Mladost), Lorena Čunčić (NK Ban Jelačić), Elena Gjuretić (NK Polet), Lana Gjuretić (NK Polet), Josipa Gusak (NK KLas), Maria Horvačić (NK Polet), Eva Hoti (NK Polet), Mia Jagustin (NK Mraclin), Doria Janković (NK Klas), Eva Jurić (NK Polet), Nea Kolarić (NK Lukavec), Marta Kovačević (NK Mraclin), Jana Kovačić (NK Mraclin), Iva Sedmak (NK Lukavec), Iva Sičić (NK Velika Mlaka 1947), Valnea Turković (NK Vatrogasac).

Nagrade najboljima uručili su Neven Karas, zamjenik gradonačelnika Velike Gorice Krešimira Ačkara, Goran Kovačić, predsjednik Zajednice sportskih udruga, Mario Karapandžić dopredsjednik i Darko Blažinčić glavni tajnik Zajednice sportskih udruga, Nenad Črnko predsjednik Nogometnog saveza Zagrebačke županije, predsjednik HNK Gorica i dopredsjednik HNS, Željko Mihalj, predsjednik Nogometnog saveza Velika Gorica te Zlatko Petrac i Stjepan Petrac.

Ovogodišnja liga još jednom je opravdala sva očekivanja a za provedbu cjelokupnog natjecanja zaduženi su bili Zlatko Petrac i Stjepan Petrac.